Peter Van Eyndhoven in één van zijn taxi's.
Volledig scherm
Peter Van Eyndhoven in één van zijn taxi's. © Marc De Roeck

Stretchlimotaxidienst vanaf vandaag de baan op in Antwerpen

ANTWERPEN/KONTICHVanaf woensdag gaat de Kontichse Peter Van Eyndhoven (27) de baan op met zijn stretchlimousinetaxidienst. Eind januari maakte hij met zijn bedrijf Party Ride bekend zijn taxidienst aan te bieden voor dezelfde prijs als een gewone taxi. Voortaan staat er dus aan het Centraal Station een witte limo te wachten tussen de zwarte taxi’s.

 1. Rubriek ‘Wie weet waar?’ bestaat één jaar! Herken jij deze plek, als de plannen waren doorgegaan?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rubriek ‘Wie weet waar?’ bestaat één jaar! Herken jij deze plek, als de plannen waren doorgegaan?

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. De rubriek ‘Wie weet waar?’ bestaat nu al één jaar, dus hebben we een ‘speciale’ editie van ‘Herken jij deze plek?’ voor u in petto! Vier weken lang hebben we het namelijk over plannen in Antwerpen die niét zijn uitgevoerd. Jammer of gelukkig? Oordeelt u vooral zelf. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt?
 2. Antwerpse Taxi Unie niet onder de indruk van stretch limo-taxidienst: “Kwestie van tijd voor er weer terug regels opgelegd worden”
  ANTWERPEN/KONTICH

  Antwerpse Taxi Unie niet onder de indruk van stretch li­mo-taxidienst: “Kwestie van tijd voor er weer terug regels opgelegd worden”

  Er kwam al heel wat reactie op de plannen om stretch limousines in te zetten als reguliere taxidienst in de Koekenstad. Is dat wel legaal? Mag een taxichauffeur alcohol verkopen? Bij de Antwerpse Provinciale Taxi Unie reageert men nuchter. “In een geliberaliseerde markt mag alles, maar net zoals in het buitenland is het een kwestie van tijd vooraleer er terug meer regelgeving komt.”
 3. “Kans is klein dat we openen op 8 mei”: heropening terrassen is goed nieuws voor cafés, maar niet voor ‘fine dining’ restaurants
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Kans is klein dat we openen op 8 mei”: heropening terrassen is goed nieuws voor cafés, maar niet voor ‘fine dining’ restau­rants

  De kogel is door de kerk: vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants opnieuw klanten bedienen op het terras. Al is dat voor ‘fine dining’ restaurants, zónder terras, geen optie. “Dit kan werken voor een café, maar voor ons is dit geen goed nieuws”, klinkt het. Café Zeezicht is dan weer positief, maar: “Of dit rendabel zal zijn, hangt vooral af van het weer.”
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"