Het parket heeft besloten harder op te treden tegen de zogenaamde 'lockdownfeestjes'
Volledig scherm
Het parket heeft besloten harder op te treden tegen de zogenaamde 'lockdownfeestjes' © Belga

Strengere aanpak lockdownfeestjes door parket: “Minderjarigen worden meteen gearresteerd”

AntwerpenHet parket van Antwerpen heeft besloten de komende weken strenger op te treden tegen de zogeheten ‘lockdownfeestjes’. Dat bevestigt woordvoerder van het OM Kristof Aerts. Omdat afgelopen weekend een opvallend groot aantal van dergelijke feestjes zijn stilgelegd, zal er vanaf nu met scherp worden geschoten. Minderjarigen die betrapt worden riskeren een arrestatie met het oog op voorleiding voor de onderzoeksrechter en meerderjarigen krijgen geen minnelijke schikking meer aangeboden en komen onmiddellijk voor de politierechtbank.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Roger Moens krijgt navolging: ex-800 meter-loper Mike (72) wil plaats in vaccinatierij afstaan aan olympiër
  PREMIUM
  Malle

  Roger Moens krijgt navolging: ex-800 me­ter-lo­per Mike (72) wil plaats in vaccinatie­rij afstaan aan olympiër

  Hoewel de Olympische Spelen in zicht komen, krijgen de topsporters geen voorrang in de vaccinatie. De 90-jarige Roger Moens, olympisch zilver op de 800 meter in Rome 1960, wil zijn inenting afstaan aan een olympiër, om dan later pas een vaccin te krijgen. Daaraan geeft de Britse 800 meter-loper Mike Davis (72) uit Westmalle navolging. “Hoe mooi zou het zijn om te kunnen zeggen dat je een Belgische atleet een beetje geholpen hebt”, glimlacht hij.
 1. “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdownfeestjes niet saai
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdown­feest­jes niet saai

  Na 18 dossiers met niet minder dan 133 beklaagden kwam er woensdag een einde aan een derde reeks zittingen in de politierechtbank met als onderwerp ‘lockdownfeestjes’. Ondanks een algemene sfeer van nederigheid en spijtbetuigingen, moesten sommige beklaagden zich toch verantwoorden voor wat ongepast gedrag tijdens hun verbalisering. “Als jullie me een boete geven, verscheur ik die gewoon. Ik zal de onderzoeksrechter wel even bellen.”
 2. Antwerpse diamantair 12 jaar na feiten veroordeeld tot 2 jaar cel voor witwaspraktijken: “De aankoop van diamanten in Afrika gebeurt altijd met cash geld.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse diamantair 12 jaar na feiten veroor­deeld tot 2 jaar cel voor witwasprak­tij­ken: “De aankoop van diamanten in Afrika gebeurt altijd met cash geld.”

  12 jaar. Zo lang is het geleden dat Antwerps diamantair Jacob S., geholpen door 11 collega’s, grote bedragen cash geld witwaste voor criminelen uit onder meer het drugscircuit. Vandaag kwam echter pas het vonnis, na vele jaren onderzoek en het blootleggen van een witwascircuit waarin meer dan 10 miljoen euro aan crimineel geld werd gezuiverd. Als resultaat kregen enkel hijzelf en zijn rechtstreekse partner Manuj S. een celstraf opgelegd.
 1. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen