Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke. © Photo News

Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke veroordeeld tot 1 jaar gevangenis: alleen cassatie kan hem nog uit de cel houden

De bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke (57) is veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf omdat hij heeft bemiddeld in een conflict over een verdwenen lading van 400 kilo cocaïne. Hij handelde niet als advocaat maar wel als volwaardig lid van de drugsbende, oordeelt het hof van beroep. Als beloning vroeg hij "een dikke enveloppe". Alleen cassatie kan Vandemeulebroucke nog uit de cel houden.

8 reacties

 • Roland Peeters

  1 maand geleden
  Met zo’n veroordeling zou hij in zulke misdrijven niet meer mogen pleiten.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Twaalfduizend euro ? Voor zulke mensen is dat een peulschil en van die gevangenisstraf daar komt toch niks van. Die mijnheer zal een aardig centje verdiend hebben en zal waarschijnlijk geen factuur hebben en kan hij geen belastingen betalen.
 • Jean De Grande

  1 maand geleden
  Alleen cassatie kan hem nog redden? En wat denkt ge van een blauwe partijkaart?
 • Toon Schouteden

  1 maand geleden
  Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten.
 • johan commère

  1 maand geleden
  Is zeker niet de enige advocaat die zijn klanten foefjes wijsmaakt , er zijn er zo velen . De meesten !
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. “Dat seks verkoopt, wist Jordaens als de beste”: Fernand Huts wil adembenemende pronkkamer van 17de-eeuwse schilder ook in Antwerpen tonen
  Antwerpen

  “Dat seks verkoopt, wist Jordaens als de beste”: Fernand Huts wil adembene­men­de pronkkamer van 17de-eeuw­se schilder ook in Antwerpen tonen

  Een dagtrip waard: het is het minste wat je kan zeggen van ‘Thuis bij Jordaens’, de tentoonstelling waarmee Fernand Huts en zijn Phoebus-kunststichting hoge ogen gooien in het Frans Hals Museum in het Haarlem. Ronduit adembenemend is de gerestaureerde pronkkamer van de 17de-eeuwse meester. “Ik droom ervan om dit ook te tonen in het Jacob Jordaenshuis in Antwerpen”, zegt Huts. “Liefst al in 2022.”
 3. Bestuurder moskee schuldig aan aanranding van meisjes tijdens lessen Arabisch: “Drie jaar na de feiten klapt slachtoffer nog altijd dicht”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder moskee schuldig aan aanranding van meisjes tijdens lessen Arabisch: “Drie jaar na de feiten klapt slachtof­fer nog altijd dicht”

  Gewezen ondervoorzitter Bachir B. (65) van de moskee El Fath uit Borgerhout wordt veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor de aanranding van drie minderjarige meisjes tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager had vijf jaar cel gevorderd tegen de man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.