Straatvinken, dat is gedurende een uurtje tellen hoeveel voetgangers, fietsers en voertuigen in jouw straat passeren.
Volledig scherm
Straatvinken, dat is gedurende een uurtje tellen hoeveel voetgangers, fietsers en voertuigen in jouw straat passeren. © RV

Straatvinken: “Verkeersdrukte in veel woonstraten in Antwerpse binnenstad niet gedaald”

AntwerpenDe verkeersdrukte in veel woonstraten in de Antwerpse binnenstad is niet gedaald. Dat besluiten de wetenschappers achter Straatvinken, het ‘burgerwetenschapsonderzoek’ van burgerbeweging Ringland.

 1. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
  Provincie Antwerpen

  Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

  De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.
 2. Decathlon gaat skikledij verhuren: “Niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker”
  Antwerpen

  Decathlon gaat skikledij verhuren: “Niet alleen goedkoper, maar ook milieu­vrien­de­lij­ker”

  Wie op wintersport wil, maar geen nieuwe ski-jas, winterhandschoenen of skibril wil kopen, kan die nu ook huren. Decathlon is de eerste grote sportketen in ons land die niet alleen skilatten, maar ook skikledij te huur aanbiedt. Reserveren kan online, passen en afhalen in de 35 Decathlon-winkels verspreid over het hele land. “Skikledij huren in plaats van kopen is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker”, zegt Decathlon.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.