De straatartiesten tonen mensen hoe het wél moet en zorgen voor een grappige noot op de Meir.
Volledig scherm
De straatartiesten tonen mensen hoe het wél moet en zorgen voor een grappige noot op de Meir. © Klaas De Scheirder

Straatartiesten manen shoppers op Antwerpse Meir aan om eenrichtingsverkeer te respecteren

Het Antwerpse stadsbestuur heeft zaterdag straatartiesten ingezet om shoppers op een ludieke manier te wijzen op mogelijke inbreuken van de coronamaatregelen. De straatartiesten tonen mensen hoe het wél moet en zorgen voor een grappige noot op de Meir. De grote toestroom bleef zaterdag - nochtans de eerste weekenddag sinds de heropening van de winkels - uit.

 1. ASSISEN. Verhoor Selahaddin T. verloopt bijzonder moeizaam en resulteert in verwarrend verhaal: “’Kom je om te sterven, Selahaddin?’ zei Mehmet me”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Verhoor Selahaddin T. verloopt bijzonder moeizaam en resulteert in verwarrend verhaal: “’Kom je om te sterven, Selahaddin?’ zei Mehmet me”

  Volgens Selahaddin T. (60) was het slechts een kwestie van tijd voor hij voor de rechtbank zou belanden. Tijdens zijn verhoor in het Antwerpse assisenhof vertelde hij uitgebreid hoe zijn relatie met Mehmet Özkaraman, die hij eerst als een broer beschouwde, langzaam afbrokkelde tot hij hem haatte en uiteindelijk om het leven bracht in diens naaiatelier in de Brederodestraat. Maar Selahaddins verhoor was maandag warrig en onduidelijk, net als de verklaringen die hij tijdens het onderzoek aflegde. “Hoeveel vrouwen heeft die eerloze pooier eigenlijk?”
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Indrukwekkend concert ter ere van Antwerpse tophoornist André Pichal (52) die aan hartfalen overleed: “Hopelijk kunnen we zo de jeugd wel beter beschermen”
  Borsbeek

  Indrukwek­kend concert ter ere van Antwerpse tophoor­nist André Pichal (52) die aan hartfalen overleed: “Hopelijk kunnen we zo de jeugd wel beter beschermen”

  Tien jaar geleden nam de wereld afscheid van André Pichal (52), hoornpupiteraanvoerder van het Nationaal Orkest van België. Hij genoot groot aanzien op het orkestraal wereldtoneel, al vocht hij tegelijkertijd een strijd die hij bij voorbaat zou verliezen: “Men droeg hem meermaals dronken het podium op, en ook van drugs bleef hij niet af”, vertelt zijn broer Paul (77) uit Borsbeek, die de opbrengsten van een indrukwekkend concert ter ere van André daarom aan Free Clinic in Antwerpen schenkt.