Huidig schepen Karim Bachar (Vooruit), kandidaat-schepen Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) en fractieleider Erica Caluwaerts (Open Vld), die normaal gezien Claude Marinower zou opvolgen vanaf januari. Vooruit heeft geen zin meer om een schepenambt af te staan aan de liberalen
Volledig scherm
PREMIUM
Huidig schepen Karim Bachar (Vooruit), kandidaat-schepen Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) en fractieleider Erica Caluwaerts (Open Vld), die normaal gezien Claude Marinower zou opvolgen vanaf januari. Vooruit heeft geen zin meer om een schepenambt af te staan aan de liberalen © rv

Storm op til in Antwerps stadsbestuur? Tweede schepen voor Open Vld ligt almaar moeilijker voor N-VA en Vooruit: coalitie komt onder druk

AntwerpenZijn de dagen van Open Vld in het Antwerpse stadsbestuur geteld? Met de dag wint dat scenario aan geloofwaardigheid, al kan het volgens goedgeplaatste bronnen in principe nog vele kanten uit. Centraal in het politieke spel: Vooruit dat graag zijn derde schepen zou behouden én de figuur van Willem-Frederik Schiltz, die als kandidaat-schepen voor Open Vld vooral bij N-VA weerstand oproept. Een thriller in de maak? Het zou zomaar eens kunnen.

 1. Hubert (68) neemt na 51 (!) jaar dienst afscheid van brandweerkorps: “Veel erge dingen meegemaakt, maar je leert daarmee omgaan, erg snel”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Hubert (68) neemt na 51 (!) jaar dienst afscheid van brandweer­korps: “Veel erge dingen meegemaakt, maar je leert daarmee omgaan, erg snel”

  Anderhalf jaar geleden werd de Edegemse Hubert Van Campfort (68) al geëerd voor vijftig jaar trouwe dienst bij de lokale brandweer en nu is eindelijk ook zijn pensioen gekomen. Na 51 (!) jaar vrijwilligerswerk werd hij vrijdagavond voor een laatste keer in de bloemetjes gezet door zijn kameraden en collega’s. “In goede gezondheid en schoonheid afsluiten, vandaag, nu het nog kan.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.