Station Antwerpen Centraal.
Volledig scherm
Station Antwerpen Centraal. © Klaas De Scheirder

Storing aan seinen opgelost: “We verwachten nog heel wat vertragingen”

AntwerpenHet treinverkeer in zone Antwerpen kan weer worden hernomen na een storing aan het seinhuis in Antwerpen-Berchem. “Het probleem is inmiddels opgelost, maar we verwachten nog heel wat vertragingen tijdens de avondspits”, vertelt woordvoerder van Infrabel Thomas Baeken.

 1. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: Niels Destadsbader zet Werfplein in Aalst op stelten

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: Niels Destadsba­der zet Werfplein in Aalst op stelten

  Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. De boot is ondertussen aangekomen in Aalst, waar de stad een cheque van 10.000 euro schonk en Niels Destadsbader voor een feestje zorgt op het Werfplein.
  Antwerpen
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Slimme camera in krantenwinkel beslist of je oud genoeg bent om tabak te kopen, maar hoe onfeilbaar is die?
  PREMIUM

  Slimme camera in krantenwin­kel beslist of je oud genoeg bent om tabak te kopen, maar hoe onfeilbaar is die?

  Een zeventienjarige die een slof sigaretten wil kopen in de gazettenwinkel? Die moet voortaan voor een slimme camera gaan staan. Het gaat om een proefproject dat voorlopig in de Antwerpse krantenwinkel De Koerant loopt. Het levert er grappige situaties op: “Vaste klanten wilden met de computer testen hoe jong ze er nog uitzien”, lacht uitbater Erik Van Olmen. Maar bij onze eerste test ontdekken we ook meteen een achterpoortje. En nog een. En nog een.
  Berchem