De stichting Maritiem Patrimonium, een organisatie die varend maritiem erfgoed behoedt van de sloop, heeft afgelopen weekend erfgoedprijs 2021 gewonnen.
Volledig scherm
De stichting Maritiem Patrimonium, een organisatie die varend maritiem erfgoed behoedt van de sloop, heeft afgelopen weekend erfgoedprijs 2021 gewonnen. © Provincie Antwerpen

Stichting Maritiem Patrimonium wint Erfgoedprijs 2021

AntwerpenDe stichting Maritiem Patrimonium, een organisatie die varend maritiem erfgoed behoedt van de sloop, heeft het afgelopen weekend de Erfgoedprijs 2021 gewonnen. De jury had onder meer lof voor hun projecten rond de mijnenveger M477 Oudenaarde en het lichtschip West-Hinder III.

  1. Raad van State vernietigt erkenning van Antwerpse radiozender Minerva
    Antwerpen

    Raad van State vernietigt erkenning van Antwerpse radiozen­der Minerva

    De Raad van State heeft het ministerieel besluit van 5 april 2019 vernietigd dat de Antwerpse radiozender Minerva erkent als lokale radio-omroeporganisatie. De beslissing komt er na een klacht van een concurrerende zender die een erkenning wilde voor hetzelfde frequentiepakket (98.0 FM in Antwerpen). Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) moet nu binnen de zeven maanden een nieuwe erkenning verlenen voor het frequentiepakket. Tot dan mag Minerva wel blijven uitzenden.