De stichting Maritiem Patrimonium, een organisatie die varend maritiem erfgoed behoedt van de sloop, heeft afgelopen weekend erfgoedprijs 2021 gewonnen.
Volledig scherm
De stichting Maritiem Patrimonium, een organisatie die varend maritiem erfgoed behoedt van de sloop, heeft afgelopen weekend erfgoedprijs 2021 gewonnen. © Provincie Antwerpen

Stichting Maritiem Patrimonium wint Erfgoedprijs 2021

AntwerpenDe stichting Maritiem Patrimonium, een organisatie die varend maritiem erfgoed behoedt van de sloop, heeft het afgelopen weekend de Erfgoedprijs 2021 gewonnen. De jury had onder meer lof voor hun projecten rond de mijnenveger M477 Oudenaarde en het lichtschip West-Hinder III.

 1. LEVENSVERHAAL. Autowereld rouwt om Willy Jorssen (88): “Hoe druk hij het ook had, voor klanten had hij altijd tijd”
  PREMIUM
  Aartselaar/Hove/Wilrijk

  LEVENSVER­HAAL. Autowereld rouwt om Willy Jorssen (88): “Hoe druk hij het ook had, voor klanten had hij altijd tijd”

  Naar alle waarschijnlijkheid zal de basiliek van Edegem woensdag tot de nok gevuld zijn voor de uitvaart van Willy Jorssen. De oprichter van BMW Jorssen overleed vorige week onverwachts tijdens een operatie in het ziekenhuis. 88 was hij, en eigenlijk al dertig jaar met pensioen, maar nog altijd bleef hij nauw betrokken bij zijn levenswerk. Een portret van een bijzonder man, die ook een tragisch verlies met zich meedroeg.
 1. 10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”
  PREMIUM
  Brasschaat

  10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”

  De 54-jarige man uit Brasschaat die jarenlang zijn eigen dochters seksueel mishandelde is door de rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel. Dat heeft de Antwerpse correctionele rechtbank maandagochtend besloten. Dat is een jaar meer dan het parket gevorderd had. Een strenge straf, maar zijn jongste dochter was dan ook nog érg jong toen haar vader zich voor het eerst aan haar vergreep.