Sophie Verbeke en Julien Burlat in hun restaurant met het monumentale plafond.
Volledig scherm
Sophie Verbeke en Julien Burlat in hun restaurant met het monumentale plafond. ©  Foto De Scheirder

Sterrenzaak Dôme sluit eind dit jaar

ANTWERPENNa veertien jaar aan de nationale top, vinden chef Julien Burlat (42) en zijn vrouw Sophie Verbeke (41) van restaurant Dôme het welletjes. De uitbaters van het internationaal gerenomeerde Michelin-restaurant in de Grote Hondstraat sluiten, net voor Kerstmis, de deuren. Hun visbistro Le Dôme sur Mer blijft wel open en bakkerij- en kruidenierszaak Majestic krijgt er zelfs een broertje bij in de Lange Gasthuisstraat.

 1. Luisteraars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse seniorenzender Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstpersoonlijk naar zijn kabinet”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Luiste­raars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstper­soon­lijk naar zijn kabinet”

  “Radio Minerva uit de ether halen? Waar halen ze het?” Het nieuws over het mogelijk verdwijnen van de Antwerpse bekende seniorenzender, die dagelijks zo’n 60.000 luisteraars bereikt, beroert de gemoederen. Online petities en steungroepen schieten als paddenstoelen uit de grond en worden massaal ondertekend. Zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever steekt de Radio Minerva-familie een hart onder de riem. “Wij laten Minerva nooit verdwijnen!”
 1. 625.000 euro voor Antwerps alzheimeronderzoek
  Antwerpen

  625.000 euro voor Antwerps alzheimer­on­der­zoek

  Drie Antwerpse onderzoekers krijgen een aanzienlijk bedrag van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Kristel Sleegers, Renzo Mancuso en Wouter De Coster verdelen maar liefst 625 000 euro onder elkaar en kunnen het huidige alzheimeronderzoek zo een extra boost geven. Mancuso’s onderzoeksvoorstel rond immuuncellen van de hersenen die een grote invloed op de ziekte van Alzheimer hebben, wordt bovendien bekroond met een Young Researcher Award.