Herwig, José en Abdel getuigden over hoe ze belaagd werden. Herwig en José kregen elk al een slag in het gezicht. Abdel kreeg een pistool op hem gericht.
Volledig scherm
Herwig, José en Abdel getuigden over hoe ze belaagd werden. Herwig en José kregen elk al een slag in het gezicht. Abdel kreeg een pistool op hem gericht. © Klaas De Scheirder

Steeds meer agressie tegen vuilnisophalers: “Ik werd in de hand gestoken omdat het niet snel genoeg ging”

Gemiddeld 1 geval van agressie tegen een afvalophaler en recyclageparkmedewerker per week. Dat is de harde realiteit waar deze mensen elke week mee moeten gaan werken. Vorige week was een triest hoogtepunt met drie incidenten waarbij een afvalophaler zelfs in de hand werd gestoken. “Het ging niet snel genoeg”, klinkt het. In twee op drie gevallen blijft het bij verbaal geweld maar in één op drie gevallen wordt de stadsmedewerker ook fysiek belaagd. “Genoeg is genoeg”, zegt schepen Fons Duchateau. Hij voert extra maatregelen in om deze mensen te beschermen.

56 reacties

 • Nico Bostyn

  2 jaar geleden
  mevr verscheuren waar ik over spreek was een weg met 1 richtings verkeer dus geen gevaar voor de ophalers die erachter lopen
 • Frans Huygen

  2 jaar geleden
  dit is al meer dan 20 jaar het geval ,maar vroeger werd dit in de doofpot gestopt en zegde de leidinggevende dat het wel zou koelen met de wind !!
 • Jan Paulussen

  2 jaar geleden
  Iedereen heeft recht op bescherming: Ik begrijp niet waarom ambtenaren of mensen die voor openbare diensten werken recht zouden hebben op meer bescherming dan gewone burgers die de bescherming moeten betalen...
 • Jean Melis

  2 jaar geleden
  Ieder keer dat ik moet wachten door de vuilkar maakt een vuilnisophaler bekent dat ik mag doorrijden en dan krijgt die persoon van mij een dikke duim !
 • GEERT ENGELS

  2 jaar geleden
  Voor de vuilnismannen heb ik in elk geval meer respect en eerbied dan voor die politiekers. Wat die kunnen kan ik ook maar wat die vuilnismannen doen dat kan ik niet.
 1. Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”
  Play
  Antwerpen

  Minstens 1 persoon zwaarge­wond na steekpar­tij in nachtwin­kel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”

  In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. “Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken.”
 1. Nieuw elektroatelier ontvangt 50 jaar oude platenspeler van Lien Van de Kelder: “Weg met de wegwerpcultuur”
  Antwerpen

  Nieuw elektroate­lier ontvangt 50 jaar oude platenspe­ler van Lien Van de Kelder: “Weg met de wegwerpcul­tuur”

  “Is er nog hoop voor mijn laptop of koop ik best een nieuwe?” Een vraag die Hafid Wadi (48), coördinator van het gloednieuw elektroatelier in Circuit op het Nieuw Zuid, ongetwijfeld nog vaak zal krijgen. Samen met zijn team herstelt hij kleine elektrotoestellen zonder dat de prijs onnodig hoog oploopt. Actrice Lien Van de Kelder (38) bracht bij de opening alvast haar kapotte platenspeler binnen: “Antwerpen kan nog grote sprongen maken op vlak van duurzaamheid.”
 2. Oud-stadsbeiaardier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Oud-stadsbei­aar­dier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.