Antwerpen verwacht van de Vlaamse regering een beslissing over statiegeld op drankverpakkingen en treedt zelf niet toe tot de Belgisch-Nederlandse statiegeldalliantie.
Volledig scherm
Antwerpen verwacht van de Vlaamse regering een beslissing over statiegeld op drankverpakkingen en treedt zelf niet toe tot de Belgisch-Nederlandse statiegeldalliantie. © BELGA

Statiegeld op drankverpakkingen: stad wil enkel beslissing op Vlaams niveau

Net als veertien maanden geleden heeft de politieke meerderheid in Antwerpen een toetreding tot de Belgisch-Nederlandse statiegeldalliantie weggestemd. Een motie van Groen kreeg vannacht in de gemeenteraad enkel steun van CD&V en PVDA. De socialisten, die vorig jaar nog samen met Groen een motie indienden, rekenen op de Vlaamse regering om knopen door te hakken.

0 reacties

 1. Beerschot en Jan Van den Bergh hopen zondag kers op de taart te zetten: “Wie Club, Anderlecht en Genk kan kloppen, is ook niet kansloos tegen Standard”
  voetbal 1A

  Beerschot en Jan Van den Bergh hopen zondag kers op de taart te zetten: “Wie Club, Anderlecht en Genk kan kloppen, is ook niet kansloos tegen Standard”

  Tegen Oostende moest Jan Van den Bergh in de slotfase het veld verlaten met wat kleine averij, maar bij Beerschot hoopt men de 26-jarige verdediger toch te kunnen klaarstomen voor de ‘seizoensfinale’ van zondag op Standard. “Na Oostende was de ontgoocheling groot, maar we geloven dat we op Sclessin alsnog Play-off 2 kunnen veilig stellen”, aldus Van den Bergh.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee