Op maandag 3 oktober organiseerde stad Antwerpen opnieuw de Staten-Generaal Lokaal Sociaal Beleid.
Volledig scherm
Op maandag 3 oktober organiseerde stad Antwerpen opnieuw de Staten-Generaal Lokaal Sociaal Beleid. © Stad Antwerpen

Staten-Generaal Lokaal Sociaal Beleid: stad brengt sociale organisaties, vrijwilligers en onderzoekers samen

AntwerpenOp maandag 3 oktober organiseerde stad Antwerpen opnieuw de Staten-Generaal Lokaal Sociaal Beleid. Een studiedag waar sociale organisaties, vrijwilligers, onderzoekers en stadsmedewerkers samen het sociaal beleid verder uittekenden.

 1. PORTRET.Ricardo Fanchini betaalde zijn aanhouding zelf: waarom arrestatie van Antwerpse ex-wodkabaas zo zoet smaakt
  PREMIUM
  Antwerpen

  PORTRET.Ricardo Fanchini betaalde zijn aanhouding zelf: waarom arrestatie van Antwerpse ex-wodkabaas zo zoet smaakt

  Gangster Ricardo Fanchini (66) zit opnieuw in de gevangenis. De man die in de jaren 2000 in Antwerpen fortuin maakte met zijn wodkafabriek Kremlyosvkaya op het Eilandje en met drugshandel, is gearresteerd als lid van het ‘Superkartel’ van de cocaïnehandel. Dat onderzoek is gebaseerd op gekraakte chatberichten van operatie Sky ECC. En het geld om die politieoperatie te financieren, kwam van... Fanchini. Een portret.
 2. REPORTAGE. Bewoners Van de Wervestraat zijn ‘bus-o-strade’ voor hun deur beu: “1.600 bussen per dag, dat is onhoudbaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Bewoners Van de Wer­vestraat zijn ‘bus-o-stra­de’ voor hun deur beu: “1.600 bussen per dag, dat is onhoudbaar”

  Het district Antwerpen gaat in 2024 en 2025 de drukke as tussen de Van de Wervestraat en de Osystraat heraanleggen. Dat moet zorgen voor veiliger (fiets)verkeer én meer groen. De bewoners van de Van de Wervestraat hebben het gehad met wat ze een ‘bus-o-strade’ noemen. “De overlast van 1.600 bussen per dag is onhoudbaar. We willen een gesprek met De Lijn.” Begrijpelijk, als je onderstaande video bekijkt.
 1. Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”

  Zijn voornaam is Toni en zijn hobby is ‘urban klimmen’. Veel meer weten we niet over de waaghals die recent de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal in Antwerpen beklom en er een filmpje van postte op TikTok. Onze krant contacteerde hem en vroeg hoe het uitzicht daarboven was: “Mooi, maar niets vergeleken met de klim van de kathedraal van Rouen. Dan besef ik: als ik mijn voet nu verkeerd zet, ben ik morsdood.”
 2. ASSISEN. Bryan Reyes del Rosario schuldig, maar niet aan doodslag: jury beslist dat Joël Ozuna de steekpartij heeft uitgelokt
  Antwerpen

  ASSISEN. Bryan Reyes del Rosario schuldig, maar niet aan doodslag: jury beslist dat Joël Ozuna de steekpar­tij heeft uitgelokt

  Na 3,5 uur beraadslagen was de jury eruit. En wel met een opmerkelijk arrest. Ze oordeelden dat Bryan Reyes del Rosario niet schuldig is aan doodslag of moord, maar aan ‘opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg’. Een aanzienlijk minder zware aantijging. Bovendien ging de jury akkoord met de stelling van meester Damen, namelijk dat slachtoffer Joël Ozuna wel degelijk de steekpartij heeft uitgelokt door zijn gewelddadig gedrag. Del Rosario riskeert nu nog maar twee jaar gevangenisstraf.
 3. Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezelligheid in Joe Christmas House alvast verzekerd
  Antwerpen

  Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezellig­heid in Joe Christmas House alvast verzekerd

  De gezelligste tijd van het jaar in Antwerpen is officieel aangebroken. De lichten van de Noorse kerstboom op de Handschoenmarkt zijn aangestoken, de kraampjes serveerden hun eerste jenevers en jongeren trokken hun schaatsen opnieuw aan. Ondanks de hoge energieprijzen ging de schaatspiste namelijk gewoon open: “We betalen dezelfde prijs als vorig jaar”, aldus een schaatsende burgemeester Bart De Wever (N-VA).