Zo zal de Royerssluis er in 2027 uitzien. Met de renovatie wordt de sluis aanzienlijk langer en breder. Dat maakt het mogelijk om meer en grotere binnenschepen te versassen.
Volledig scherm
Zo zal de Royerssluis er in 2027 uitzien. Met de renovatie wordt de sluis aanzienlijk langer en breder. Dat maakt het mogelijk om meer en grotere binnenschepen te versassen. © RV

Startschot voor zowel nieuwe Royerssluis als Oosterweelknoop: “Historisch moment voor stad, haven en binnenvaart”

AntwerpenDe Royerssluis zal tegen 2027 een heel stuk langer en breder zijn. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) haalde maandag de symbolische eerste steen uit de sluis. In één moeite gaf ze ook het startschot voor de werken aan de Oosterweelknoop. Toch is niet iedereen even enthousiast. Bronnen binnen de Antwerpse haven geven aan dat het beter zou zijn om even op de rem te staan met de renovatie van de Royerssluis.

 1. Turnhoutsebaan drijft wig in stadsbestuur: college stelt advies over fietsstraat en zone 30 uit. Hoeveel spanning kan Antwerpse coalitie nog verdragen?
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Turnhoutse­baan drijft wig in stadsbe­stuur: college stelt advies over fiets­straat en zone 30 uit. Hoeveel spanning kan Antwerpse coalitie nog verdragen?

  De spanningen in het Antwerps stadsbestuur lopen op. Een advies dat het college vrijdag zou geven over de omvorming van de Turnhoutsebaan tot fietsstraat, is voor twee weken verdaagd. N-VA en Vooruit willen een negatief advies en volgen zo de lokale politie, Open Vld-schepen Claude Marinower verdedigt vurig een positief advies met voorwaarden.
 2. Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuille geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettingen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuil­le geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettin­gen”

  Het nachtleven gaat dicht, net zoals professioneel georganiseerde evenementen, tenzij ze al zittend kunnen plaatsen zoals een optreden in een concertzaal. De horeca moet alweer stoppen om 23 uur. Daarmee wordt Antwerps ondernemer Wim Van der Borght drie keer geraakt in zijn portefeuille: “En wie zegt dat het hierbij blijft? Wat is het volgende? Horeca volledig sluiten? Wat wordt het definitieve nekschot voor onze sector?”
 3. Vriendinnen organiseren expo ten voordele van atelier voor mensen met verstandelijke beperking
  Antwerpen

  Vriendin­nen organise­ren expo ten voordele van atelier voor mensen met verstande­lij­ke beperking

  Zussen Valérie (28) en Davine (23) Appelmans en vriendin Anouk Peynsaert (24) hielden dit weekend een expositie in de galerij XPO Antwerp, in de Leeuwenstraat in Antwerpen. Een deel van de opbrengst van hun kunstwerken ging naar Kunst+, een atelier voor volwassenen met een mentale beperking. “We vinden het fantastisch dat wij met onze kunst andere kunstenaars kunnen steunen.”