Het stadhuis kreeg een groen kleurtje op de internationale dag tegen de doodstraf.
Volledig scherm
Het stadhuis kreeg een groen kleurtje op de internationale dag tegen de doodstraf. © Klaas De Scheirder

Stadhuis kleurt groen tegen doodstraf

AntwerpenHet is een mooie, onmisbare traditie geworden in de strijd tegen de doodstraf. Op 30 november licht het Antwerps stadhuis helemaal groen op tussen 17 uur en middernacht. De stad werkt al sinds 2002 samen met de Sint-Egidiusgemeenschap.

 1. Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetailleerd onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetail­leerd onderzoek

  Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgerond, zal het zuiden van Gent herschapen worden tot een “echt filegebied”. Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vreest het al jaren, maar nu roept ook CD&V op tot actie. De partij stelt zich ernstige vragen bij de bestaande studies. “Dat er geen aanzuigeffect zal zijn, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen”, zegt volksvertegenwoordiger Stijn De Roo.
 2. Zes mensen aangehouden na 13 huiszoekingen: Kopstuk ‘Flash’ organiseerde drugsmokkel vanuit de cel
  Antwerpen

  Zes mensen aangehou­den na 13 huiszoekin­gen: Kopstuk ‘Flash’ organiseer­de drugsmok­kel vanuit de cel

  De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag en vandaag in totaal 13 gecoördineerde huiszoekingen gedaan in de brede omgeving van Antwerpen. Die kaderden in het onderzoek naar de activiteiten van de 34-jarige Yannick ‘Flash' W., die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit. Klaarblijkelijk stuurde hij zijn medeverdachten aan met behulp van een binnengesmokkelde gsm.