Het testdorp aan Spoor Oost.
Volledig scherm
Het testdorp aan Spoor Oost. © BELGA

Stad zet vanaf 1 februari COVID-coaches in, vooral in zwaarst getroffen wijken: “Zo maken we quarantaine menselijker en effectiever”

AntwerpenVanaf 1 februari kunnen Antwerpenaren die besmet raken met het coronavirus, gecontacteerd worden door lokale COVID-coaches. Zij geven informatie over de te volgen richtlijnen en ondersteunen Antwerpenaren om quarantaine en thuisisolatie mogelijk te maken. Niet alle besmette personen zullen gecontacteerd worden, de stad zet op de eerste plaats in op zwaarder getroffen buurten. 

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Minister van Gelijke Kansen Somers bezoekt hoogtechnologisch revalidatiecentrum TrainM: “Belangrijke stappen voor mensen met een beperking”
  Antwerpen

  Minister van Gelijke Kansen Somers bezoekt hoogtechno­lo­gisch revalida­tie­cen­trum TrainM: “Belangrij­ke stappen voor mensen met een beperking”

  Het state of the art revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen kreeg op de vooravond van internationale dag van personen met een handicap bezoek van Bart Somers, Vlaams minister Voor Gelijke Kansen. De hoogtechnologische robots waarmee patiënten, waaronder baby Pia, opnieuw leerden wandelen wekten belangstelling op: “Dankzij hun geloof in technologische vooruitgang worden hier elke dag stappen vooruit gezet voor mensen met een beperking.”