In een eerste fase worden buizen gelegd om het gezuiverde afvalwater van Schijnpoort naar Zurenborg te brengen én ook naar de Zoo. Op termijn is het de bedoeling om via zijtakken van de ondergrondse Ruien tevens allerlei stedelijk patrimonium van gerecycleerd water te voorzien.
Volledig scherm
PREMIUM
In een eerste fase worden buizen gelegd om het gezuiverde afvalwater van Schijnpoort naar Zurenborg te brengen én ook naar de Zoo. Op termijn is het de bedoeling om via zijtakken van de ondergrondse Ruien tevens allerlei stedelijk patrimonium van gerecycleerd water te voorzien. © RV

Stad wordt proeftuin voor nieuw circulair waternet: “Starten met leiding van Schijn naar toekomstig Spoorpark en de Zoo”

AntwerpenDe stad Antwerpen, Aquafin en de Zoo gaan samenwerken om zoveel mogelijk drinkwater te besparen. Dat doen ze met een circulair waternet dat zal ontspringen aan de Schijn en waterzuiveringsstation Schijnpoort. De aanleg zou in 2024 starten. Capaciteit: ruim 2 miljoen liter per dag. Wat uitstekend nieuws is voor alle stadsgroen.

  1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
    TV

    STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

    Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).