Schepen voor loketten, Nabilla Ait Daoud (N-VA), doet de nieuwe plannen uit de doeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen voor loketten, Nabilla Ait Daoud (N-VA), doet de nieuwe plannen uit de doeken. © Klaas De Scheirder

Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”

ANTWERPEN/BERCHEMHet stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”

 1. ArmenTeKort lanceert nieuwe campagne ‘Kom eens wat later thuis’: “We hebben allemaal tijd om te investeren”
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort lanceert nieuwe campagne ‘Kom eens wat later thuis’: “We hebben allemaal tijd om te investeren”

  ArmenTeKort lanceert onder de slogan ‘Kom eens wat later thuis’ een nieuwe stads- en internetbrede informatiecampagne. De organisatie die kansbiedende stadsgenoten met kanszoekende Antwerpenaren verbindt, wil deze zomervakantie iedereen doen stilstaan bij een groot onrecht als kansarmoede. ArmenTeKort wijst ook de weg naar een eenvoudige maar efficiënte manier om mensen in kansarmoede te ondersteunen... hen gewoon een beetje van je tijd schenken.
 2. Robot Charlie wijst je de weg in gloednieuw Antwerps districtshuis in Harmoniepark
  Antwerpen

  Robot Charlie wijst je de weg in gloednieuw Antwerps districts­huis in Harmonie­park

  De imposante concertzaal in het Harmoniepark heeft na jaren leegstand een nieuwe invulling gekregen. Op vrijdag 28 mei openen het nieuwe Antwerpse districtshuis en stadsloket Antwerpen-Harmonie in het gerenoveerde gebouw. In de polyvalente ruimte is er ook plaats voor publieke evenementen die het district zal organiseren zodra het weer kan. Er werd meer dan tien jaar hard gewerkt aan de knappe renovatie. Leuk extraatje? Een robot, Charlie, wijst je de weg naar het juiste loket.
 3. Terug naar de roots van DYSTINCT (22), de Antwerpse hiphop-artiest die op billboards in Marokko staat: “Vertrokken met slechts 20 euro op zak, nu rij ik in een Mercedes”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Terug naar de roots van DYSTINCT (22), de Antwerpse hip­hop-ar­tiest die op billboards in Marokko staat: “Vertrokken met slechts 20 euro op zak, nu rij ik in een Mercedes”

  In Marokko staat zijn hoofd op billboards, hij reist rond in zijn eigen tourbus en zijn album werd al 52 miljoen keer gestreamd: DYSTINCT, alias Iliass Manouri (22), is hot. De Antwerpse hiphop-artiest van Marokkaanse afkomst bracht net zijn debuutplaat ‘Mon Voyage’ uit, dat twee dagen na de release al bekroond werd met een gouden plaat. Wij keerden vandaag met hem terug naar zijn roots, het voetbalveldje op de Dageraadplaats: “Ik ging van een fiets naar een Mercedes, puur door hard te werken.”