Fietspaden in Antwerpen waren maandag en dinsdag vaak niet of niet voldoende sneeuwvrij gemaakt, terwijl de autoweg al wel sneeuwvrij was.
Volledig scherm
Fietspaden in Antwerpen waren maandag en dinsdag vaak niet of niet voldoende sneeuwvrij gemaakt, terwijl de autoweg al wel sneeuwvrij was. © Klaas De Scheirder

Stad slaat mea culpa over aanpak fietspaden

Glijden, glibberen en in veel gevallen ook bibberen. Het was geen pretje voor al wie met de fiets in Antwerpen moest zijn de afgelopen drie dagen. Zelfs de belangrijkste fietsassen waren niet of niet voldoende ijs- en sneeuwvrij gemaakt. De stad claimt dat er tegen deze omstandigheden weinig kruid gewassen was, maar werkt wel aan een nieuw sneeuw- en ijzelbestrijdingsplan voor de fietspaden.

 1. 330 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we nog”
  ANTWERPEN

  330 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraortho­doxe gemeen­schap, die misten we nog”

  Nadat de 6.500 inwoners van twee Antwerpse, voornamelijk joodse wijken werden opgeroepen zich te laten testen omdat de besmettingen daar sneller de hoogte in gingen, gaf een duizendtal dit weekend al gehoor aan die vraag. Maandag kwamen nog 334 mensen uit de twee wijken opdagen in het testdorp op Park Spoor Oost. “We zijn blij dat die voornamelijk uit de ultraorthodoxe gemeenschap komen, want die misten we nog voor een representatief staal.” Testresultaten zijn er nog niet.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf