Stad Antwerpen opent The Box in de Kloosterstraat.
Volledig scherm
Stad Antwerpen opent The Box in de Kloosterstraat. © rv

Stad lanceert ‘The Box’ in de Kloosterstraat, handelspand voor nieuwe ondernemers

AntwerpenIn november opent ‘The Box’ in de Kloosterstraat, een handelspand waar zowel jonge starters als ervaren ondernemers tijdelijk hun nieuw concept kunnen uittesten in een ingerichte testruimte. De stad neemt dit initiatief om ondernemers die een winkel willen openen in Antwerpen een duwtje in de rug te geven. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich nu al online kandidaat stellen.

 1. Aanslagplegers viseerden opnieuw familie El H. maar vergisten zich van voordeur
  Play
  Deurne

  Aanslagple­gers viseerden opnieuw familie El H. maar vergisten zich van voordeur

  In het Antwerpse district Deurne hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een woning onder vuur genomen in de Bijenhofstraat. Alles wijst erop dat de daders de schoonfamilie van de familie El H. uit Berchem viseerden. Die familie El H. uit de Deken De Winterstraat krijgt bijna wekelijks af te rekenen met aanslagen. Deze keer vergisten de daders zich wel van voordeur. De geviseerde familieleden woont elders in de straat.
 2. Veel hout (maar ook staal en beton) in wolkenkrabber van vermaarde Japanse architect: Nieuw Zuid krijgt er straks opmerkelijke toren en laagbouw bij
  Antwerpen

  Veel hout (maar ook staal en beton) in wolkenkrab­ber van vermaarde Japanse architect: Nieuw Zuid krijgt er straks opmerkelij­ke toren en laagbouw bij

  Nieuw Zuid is een speeltuin geworden voor internationaal hoog aangeschreven architecten. Donderdag lanceerde Shigeru Ban, vaandeldrager van de hedendaagse Japanse architectuur, de bouw van zijn langverwachte houten woontoren mét een laagbouw ernaast. “Dit is een prachtige plek.” Extraatje is een tentoonstelling van zijn onbaatzuchtige hulp aan rampgebieden.