Heel toepasselijk werd voor de campagne voor toekomstbomen in de stad Antwerpen een beuk van twee eeuwen oud gekozen, aan de Sint-Willibrorduskerk in Berchem. Links herken je schepen Els van Doesburg (N-VA), rechts lokaal districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA).
Volledig scherm
Heel toepasselijk werd voor de campagne voor toekomstbomen in de stad Antwerpen een beuk van twee eeuwen oud gekozen, aan de Sint-Willibrorduskerk in Berchem. Links herken je schepen Els van Doesburg (N-VA), rechts lokaal districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA). © Klaas De Scheirder

Stad krijgt er 106 toekomstbomen bij: “Bomen waar onze achterkleinkinderen nog van kunnen genieten”

Berchem/AntwerpenDe stad Antwerpen en de districten trekken 2 miljoen euro uit voor 49 nieuwe en 57 bestaande ‘toekomstbomen’. Daarvoor wordt 4.200 vierkante meter openbare ruimte onthard. Een toekomstboom krijgt veel ruimte om te groeien en minstens 120 jaar te worden. De campagne werd vrijdag gelanceerd in Berchem.

 1. JONGE WOLVEN. Lotte (23) wil met ‘re:wear’ de duurzame kledingmarkt heruitvinden: “Eerst Antwerpen veroveren, daarna New York en Milaan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  JONGE WOLVEN. Lotte (23) wil met ‘re:wear’ de duurzame kleding­markt heruitvin­den: “Eerst Antwerpen veroveren, daarna New York en Milaan”

  Ambitieus is een understatement, als je Lotte van der Sluis (23) beschrijft. De Antwerpse sloot zich anderhalf jaar op in haar atelier om hergebruikte jeansbroeken om te toveren in unieke, alledaagse producten. Met haar merk ‘re:wear’ wil ze zo mondjesmaat de duurzame kledingmarkt veroveren: “Soms denk ik bij mezelf: waar ben ik aan begonnen?”
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Kevin Truyts en Berchem Sport openen 2022 met belangrijk drieluik: “Deze start mogen we niet missen”

  Kevin Truyts en Berchem Sport openen 2022 met belangrijk drieluik: “Deze start mogen we niet missen”

  Berchem sloot 2021 af met een overbodige 2-1-nederlaag tegen leider Hoogstraten. Maar toch gingen de troepen van Geert Emmerechts met een overwegend goed gevoel de winterstop in als gevolg van de 7 op 9 die aan dat verlies vooraf ging. Dat reeksje loodste Berchem namelijk weg van de degradatieplaatsen en als het van doelman Kevin Truyts af hangt, zien de concurrenten hem en zijn ploegmakkers daar niet meer terug.