Schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) ontfermt zich over een baby in een kinderdagverblijf. Dit beeld dateert van voor de coronapandemie.
Volledig scherm
Schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) ontfermt zich over een baby in een kinderdagverblijf. Dit beeld dateert van voor de coronapandemie. © RV

Stad knipt tijdelijk in openingsuren stedelijke kinderopvang: personeelstekort is te nijpend

AntwerpenDe stedelijke kinderopvangverblijven in Antwerpen beperken vanaf maandag 20 september hun openingsuren. Normaal liggen die tussen 7 en 18 uur. Dat wordt 8 tot 17 uur, voor een vijftal weken  “Er zijn door ziekte of quarantaine te veel kindbegeleiders afwezig”, zegt bevoegd schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Met de ouders die er nu niet meer geraken, zoeken we een oplossing.”

  1. Sterrenchefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic
    ANTWERPEN

    Sterren­chefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic

    Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen donderdag Bar Bulot naast hun Hertog Jan in Botanic aan het Mechelseplein. Bar Bulot zag in 2019 het levenslicht in Brugge als seafoodrestaurant maar groeide uit tot een zaak waar ook vleesliefhebbers aan hun trekken komen. In 2021 ontving Bar Bulot een Michelinster en werd het brasserie van het jaar volgens Gault&Millau. Nu is er dus ook een Bar Bulot in de Koekenstad.