Schepen Claude Marinower geeft een speech op de 4de editie van Future Entrepreneurship - The Next Decade in de Handelsbeurs.
Volledig scherm
Schepen Claude Marinower geeft een speech op de 4de editie van Future Entrepreneurship - The Next Decade in de Handelsbeurs. © Aiki Photography

Stad helpt werkgevers en werkzoekenden in onzekere tijden met bijdrage van 923.000 euro

Op het vlak van tewerkstelling zorgt de coronacrisis voor grote uitdagingen. Ter ondersteuning van Antwerpse bedrijven en werkzoekenden zocht de stad deze zomer hr-dienstverleners en bedrijven met voorstellen om meer mensen aan het werk te houden en te krijgen. Gisteren besliste de stad aan negen projecten een totale bijdrage van 923.000 euro toe te kennen. 

 1. Ingrid (72) is derde generatie die familiezaak In’t Boerke uitbaat: “Klanten vinden het leuk raad te krijgen van een ‘ouw doos’ zoals ik”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ingrid (72) is derde generatie die familie­zaak In’t Boerke uitbaat: “Klanten vinden het leuk raad te krijgen van een ‘ouw doos’ zoals ik”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon, bakkerij Goossens, In’t Zonneke en juwelierszaak Ruys, gaan we langs bij In’t Boerke.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'