Stock. Nu de versoepelingen samenscholingen weer toelaten, zullen daar minder boetes voor uitgedeeld worden. De focus ligt nu vooral op zwerfvuil en nachtlawaai, aldus burgemeester De Wever in Wakker op Zondag.
Volledig scherm
Stock. Nu de versoepelingen samenscholingen weer toelaten, zullen daar minder boetes voor uitgedeeld worden. De focus ligt nu vooral op zwerfvuil en nachtlawaai, aldus burgemeester De Wever in Wakker op Zondag. © Klaas De Scheirder

Stad deelde al 20.000 coronaboetes uit, De Wever vanaf nu scherper voor zwerfvuil en nachtlawaai

AntwerpenDe stad Antwerpen deelde sinds maart vorig jaar 20.000 coronaboetes uit. Dat zei burgemeester Bart De Wever (N-VA) op Wakker op Zondag. De pv’s werden voornamelijk uitgeschreven voor lockdownfeestjes en het niet naleven van het samenscholingsverbod. Nu de versoepelingen dit weer stilaan toelaten, duiken er andere problemen de kop op: “Het nachtlawaai en zwerfvuil kunnen we niet blijven aanzien.”

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Van ongewenst tot onmisbaar. Funso Ojo dwingt nieuwe kans af bij Schotse Aberdeen: “Vijf weken naar uitgang geduwd en nu plots titularis”
  Voetbal buitenland

  Van ongewenst tot onmisbaar. Funso Ojo dwingt nieuwe kans af bij Schotse Aberdeen: “Vijf weken naar uitgang geduwd en nu plots titularis”

  Donderdag gaat Aberdeen in de derde voorronde van de Conference League tegen het IJslandse Breidablik op zoek naar de kwalificatie. Met Funso Ojo, net als afgelopen weekend in de seizoensopener tegen Dundee United (2-0-winst) en de twee voorgaande kwalificatiewedstrijden, in de basis. Verrassend, want bij de start van de voorbereiding leek de 29-jarige Antwerpenaar nog op weg naar de uitgang bij de Schotse eersteklasser.
 3. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.