DAKkan-festival, op het dak van De Singel.
Volledig scherm
DAKkan-festival, op het dak van De Singel. © Benoit De Freine

Stad Antwerpen wil potentieel van daken benutten

AntwerpenDe stad Antwerpen sluit zich samen met 8 andere steden aan bij het ‘European Creative Rooftop Network’ om het potentieel van daken aan te tonen.

 1. Ontwerpteam heeft ambitieus plan voor Stuivenbergsite: grote, publieke tuin als blikvanger
  Antwerpen

  Ontwerp­team heeft ambitieus plan voor Stuiven­berg­site: grote, publieke tuin als blikvanger

  De Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord is op dit moment volledig omheind, en dus niet toegankelijk voor de buurt. Dat zal in de toekomst veranderen. Het terrein wordt heraangelegd tot een publieke tuin met ruimte voor sport, tuinieren, markten en activiteiten voor jong en oud. De stad heeft alvast een ontwerpteam aangesteld. Die werkt nog het hele jaar aan de plannen. Pas in 2023, na de verhuis van het Stuivenbergziekenhuis, kunnen de werken beginnen.
 2. Antwerps vaccinatiecentrum houdt halt in Schoten voor boosterprikken en kindervaccins
  Schoten

  Antwerps vaccinatie­cen­trum houdt halt in Schoten voor booster­prik­ken en kindervac­cins

  Schotenaren krijgen hun coronaprik in het Antwerps vaccinatiecentrum VacCovid. Het mobiele vaccinatiedorp maakt weer een stop in de sporthal De Zeurt op de Eksterdreef in Schoten. Er worden zowel boosterprikken als vaccins voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar gezet op woensdag 26 januari en woensdag 16 februari tussen 12 en 17 uur. Als je een uitnodiging hebt, kan je via de website van VacCovid of telefonisch op het nummer 03 435 95 55 een afspraak maken voor een prik in De Zeurt. Wanneer je belt, moet je expliciet vermelden dat je een afspraak in Schoten wil maken.