Het aanbieden van voedzame maaltijden op school was een absoluut speerpunt van Vooruit (destijds nog sp.a) voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.
Volledig scherm
Het aanbieden van voedzame maaltijden op school was een absoluut speerpunt van Vooruit (destijds nog sp.a) voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. © Stad Antwerpen

Stad Antwerpen trekt 40 miljoen euro uit voor gezonde maaltijden op school

AntwerpenGezonde en betaalbare maaltijden op school: het is een van de speerpunten van het beleid van schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit). Alle Antwerpse basisscholen, goed voor zo’n 65.000 leerlingen, kunnen een budget aanvragen om gezonde maaltijden aan te bieden. De stad trekt er 40 miljoen euro voor uit, scholen beslissen zelf hoe ze het geld besteden.

  1. Vijf miljoen euro voor grondige hertekening zwart kruispunt R11-Prins Boudewijnlaan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgangers”
    Antwerpen/Wilrijk

    Vijf miljoen euro voor grondige herteke­ning zwart kruispunt R11-Prins Boudewijn­laan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgan­gers”

    Veel te groot, onoverzichtelijk en dus gevaarlijk voor alle weggebruikers: het immense kruispunt van de R11-Frans Van Dunlaan met de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk schreeuwt om een heraanleg. Eindelijk komt die in zicht, nu Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) 5 miljoen euro voor dat zwarte punt heeft vastgeklikt. “Alles wordt een stuk compacter”, zegt Alexandra d’Archambeau (Open Vld), buurtbewoonster en districtsraadslid in Wilrijk.