Volledig scherm
© Photo News

Stad Antwerpen neemt maatregelen voor personeel en bewoners tijdens hittegolf

De temperaturen lopen extreem hoog op. De stad Antwerpen informeert haar personeel en bewoners daarom over hoe ze zich tegen de hitte kunnen beschermen en neemt ook enkele maatregelen tijdens deze warme dagen.

 1. Nieuwbouw avAnt Provinciaal Onderwijs officieel ingehuldigd: “Gebouw wordt hét uithangbord voor modern provinciaal onderwijs”
  Deurne

  Nieuwbouw avAnt Provinci­aal Onderwijs officieel ingehul­digd: “Gebouw wordt hét uithang­bord voor modern provinci­aal onderwijs”

  Drie jaar na de eerste steenlegging werd de nieuwbouw van avAnt Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden en vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde gebouw. De architecten van ‘aaa-architectuuratelier ambiorix’ kwamen op de proppen met een vernieuwend en duurzaam ontwerp dat niet alleen perfect geïntegreerd is in het park Rivierenhof, maar vormt met een dakterras ook een versterking voor het landschap. Grote glaspartijen in de moderne laagbouw geven de leerlingen dan weer vol zicht op hun groene omgeving.
 2. AZ Monica roept op noodzakelijke zorg niet uit te stellen: “Het ziekenhuis blijft veilige plek voor medische zorgen”
  Antwerpen

  AZ Monica roept op noodzake­lij­ke zorg niet uit te stellen: “Het ziekenhuis blijft veilige plek voor medische zorgen”

  AZ Monica, met campussen in Deurne en Antwerpen, zal een deel van de geplande ingrepen niet kunnen doorvoeren vanaf 26 oktober. De maatregel komt er in lijn met de nationale richtlijnen van de overheid. Toch roept het ziekenhuis patiënten op om hun noodzakelijke zorg niet uit te stellen zodat onherstelbare gezondheidsschade kan voorkomen worden. “Het ziekenhuis blijft een veilige plaats voor medische zorg”, klinkt het.
 3. Buren uit Eugeen Joorsstraat brengen wekelijks potten-en-pannenconcert voor de zorgsector
  Borgerhout

  Buren uit Eugeen Joors­straat brengen wekelijks pot­ten-en-pannencon­cert voor de zorgsector

  Nu de coronacijfers pijlsnel blijven stijgen en de ziekenhuizen vol geraken, vindt Borgerhoutenaar Gerrit De Poortere het de hoogste tijd om alle zorgpersoneel opnieuw een hart onder de riem te steken. “Applaus is goed, maar de steun mag gerust een pak luider. En dus haalden we vrijdag met een aantal buren van de Eugeen Joorsstraat potten en pannen boven. We gaan dat elke week doen.”