Buurtbewoners schilderden onlangs, bij wijze van statement, zelf een fietspad geschilderd op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.
Volledig scherm
Buurtbewoners schilderden onlangs, bij wijze van statement, zelf een fietspad geschilderd op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. © Benoit De Freine

Stad Antwerpen legt versneld 19 km fietsstraten aan: “Om social distancing voor fietsers te vergemakkelijken”

De stad Antwerpen gaat deze zomer versneld werk maken van nieuwe fietsstraten, om ‘social distancing’ voor fietsers te garanderen en de doorstroming van het fietsverkeer te verbeteren. In totaal komt er 19 kilometer aan fietsstraten bij.

 1. Nederlands bedrijf plant ‘grootste spelletjeshal van Europa’ in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nederlands bedrijf plant ‘grootste spelletjes­hal van Europa’ in Antwerpen

  Komt de ‘grootste spelletjeshal van Europa’ naar Antwerpen? Die kans zit er dik in. Want het Nederlandse Gamestate, dat in binnen- en buitenland grote arcadehallen uitbaat, heeft zijn zinnen gezet op de gelijkvloers- en kelderverdieping van cinemacomplex UGC. De plannen voor de ruim 3.000 vierkante meter grote locatie liggen klaar. Als het stadsbestuur een vergunning verleent, kan Gamestate Antwerpen er in principe dit voorjaar nog komen.
 2. Marriotthotel strikt sterrenchef Bart De Pooter, en gaat volledig plantaardig: “Antwerpen is klaar voor plant-based gastronomie”
  Antwerpen

  Marriottho­tel strikt sterren­chef Bart De Pooter, en gaat volledig plantaar­dig: “Antwerpen is klaar voor plant-ba­sed gastrono­mie”

  Niemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** opent dit jaar twee restaurants in Sapphire House Antwerp, het nieuwe Marriotthotel in de Lange Nieuwstraat dat in de lente dit jaar de deuren opent. De twee restaurants zullen volledig plant-based zijn: Sapphire House Antwerp is hiermee het allereerste hotel dat een volledig plantaardige ervaring biedt aan zijn gasten. Volgens Bart De Pooter zijn de tijdsgeest én Antwerpen daar rijp voor. “Antwerpen, één van de meest avantgardistische steden, biedt enorm veel potentieel en staat open voor inventieve, plantaardige gastronomie.”