In Vlaanderen heeft voorlopig enkel Antwerpen een lage-emissiezone.
Volledig scherm
In Vlaanderen heeft voorlopig enkel Antwerpen een lage-emissiezone. © Laenen

Stad Antwerpen inde al 25,5 miljoen euro aan boetes in lage-emissiezone

De invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen blijkt een lucratieve zaak. Sinds de start begin 2017 inde de stad al zowat 25,5 miljoen euro uit overtredingen. De inkomsten worden deels geïnvesteerd in leefbaarheidsprojecten voor de stad.

81 reacties

 • Freddy De Vos

  3 jaar geleden
  Gemakkelijk verdient! Wat een bende hypocrieten, als je een dagpas koopt mag je binnen? Dit puur de mensen het geld uit hun zakken halen en heeft niets met milieu te maken!
 • Guy muis

  3 jaar geleden
  Vanaf 2020 moet ik 366 EURO betalen voor mijn euro 4 diesel.tot op heden heb ik de stad ni ingereden maar als ik betaald heb zal ik zeker elke dag erin rijden simpel . dit is pure afzetterij van de stad om hun kosten te betalen.
 • Rik Connaerdt

  3 jaar geleden
  Mijn wagen heeft een diesel EU6-motor, die volgens wetenschappelijk onderzoek in een stedelijke omgeving of bij file, meer fijn stof uit de lucht zou filteren dan uitstoten. Het lijkt me logisch en billijk dat ik door de lokale bestuurders betaald word om het werk te doen dat zij nalaten, namelijk het filteren van al dat fijn stof dat de gezondheid van de inwoners bedreigt.
 • censor

  3 jaar geleden
  En plots mochten er legervoertuigen binnenrijden in het stadscentrum met leger-vehikels van de tweede WO.....en de onverbrande naft kon men gratis opsnuiven tot je er high van werd.....Allez LEZ passé.....
 • Marc Statham

  3 jaar geleden
  En die schepen ? zo een containerschip stoot op een heen&terugreis zoveel uit als 100.000 diesel op een gans jaar.
 1. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Paintballen op forteiland: “Terwijl de kogels boven mijn hoofd uiteenspatten, giert de adrenaline door het lijf”
  PREMIUM
  Stabroek

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Paintbal­len op forteiland: “Terwijl de kogels boven mijn hoofd uiteenspat­ten, giert de adrenaline door het lijf”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: avontuurlijk paintballen op het fort van Stabroek.