Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Stad Antwerpen geeft foorkramers Sinksenfoor monsterkorting op standgeld: “Een prachtige geste”

AntwerpenNa twee jaar afwezigheid strijkt de Sinksenfoor straks weer neer op Spoor Oost. En om de pijn van de verloren edities te verzachten, krijgen de foorkramers van de stad Antwerpen een monsterkorting van liefst 90 procent op het standgeld. De stad maakt hiervoor bijna 800.000 euro vrij. Ook de openingsuren van de foor wijzigen. “We verwachten dit jaar een stormloop. Na al die coronamiserie hebben de mensen de foor gemist”, glunderen de foorkramers.

 1. Slachtoffer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpartij gelinkt aan drugsmilieu
  Play
  Hoboken

  Slachtof­fer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpar­tij gelinkt aan drugsmili­eu

  De 27-jarige Abdelhalim L. is aan de beterhand nadat hij dinsdagavond aan zijn voordeur in de Lageweg in Hoboken werd neergeschoten. Een onbekende man belde aan en loste onmiddellijk een schot op Abdelhalim die de deur opendeed. Het slachtoffer heeft een onbesproken reputatie. Dat kan niet gezegd worden van zijn broer Abderrahim die wél gekend is voor criminele feiten gelinkt aan het drugsmilieu. Het onderzoek loopt volop. Er is nog geen verdachte opgepakt.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. 17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dit weekend op straat te staan: “Ze moesten wonen in een appartement dat gehuurd wordt door hun uitbuitende werkgever.”
  PREMIUM
  Deurne

  17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dit weekend op straat te staan: “Ze moesten wonen in een apparte­ment dat gehuurd wordt door hun uitbuiten­de werkgever.”

  Zeventien lassers die op de site van chemiebedrijf Borealis hebben gewerkt komen dit weekend wellicht op straat te staan. Al sinds maart zijn de arbeiders in België en hebben ze gewerkt tegen de helft van het loon dat hen oorspronkelijk beloond werd. Na een lang parcours van onzekerheid, tegenslag en uitbuiting heeft de stad nu besloten dat het pand waar zij, en vele anderen, wonen niet brandveilig is. “Omdat velen van ons bezit thuis verkocht hebben en nog niets van ons loon gezien hebben, kunnen we ook niet naar huis.”
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.