Omeruo Lucky van City Pirates
Volledig scherm
Omeruo Lucky van City Pirates © smb

Sporting A ondertekent engagement Green Deal Sportdomeinen van de Vlaamse overheid

AntwerpenHet Green Deal-project is een initiatief van de Vlaamse overheid om onze maatschappij te vergroenen. Daarbij worden milieudoelen nagestreefd die hand in hand kunnen gaan met een verhoogde competitiviteit en een goede bedrijfsvoering. Als grootste stad van Vlaanderen wil stad Antwerpen een voorbeeldfunctie opnemen door de Green Deal Sportdomeinen mee te ondertekenen.

 1. Op stap in de iconische, maar verloederde Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”
  PREMIUM
  Deurne

  Op stap in de iconische, maar verloeder­de Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”

  “Een bloem die uit de zon opbloeit.” De gerenommeerde Antwerpse architect Renaat Braem was lyrisch over zijn plannen voor de Arenawijk in Deurne uit de jaren zestig. Helaas werd het ontwerp slechts gedeeltelijk uitgevoerd én raakte de sociale woonwijk doorheen de jaren sterk in verval. Vandaag zijn de iconische Braemblokken zó verloederd dat huisvesting onmogelijk is geworden. Dat heeft ook de stad begrepen. Die laat de wijk straks grondig onder handen nemen. “Eindelijk”, slaken buren een kreet van opluchting. “Hier laat je toch geen mensen wonen?”
 2. Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch teruggehaald naar Universiteit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”
  Antwerpen

  Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch terugge­haald naar Universi­teit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”

  Hij noemde het eerder al ‘een overhaaste beslissing', maar nu haalt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de buste van musicus Peter Benoit terug naar de campus. De buste werd door een afscheidnemend decaan weggehaald toen hem ter ore kwam dat Benoit zedenfeiten begaan zou hebben. Dit kan echter niet worden geverifieerd: “Namens de betrokken collega’s en de universiteit bied ik onze excuses aan”, aldus de rector.