Virologe Erika Vlieghe dient in VacCovid op Spoor Oost een vaccin toe aan een jongere.
Volledig scherm
Virologe Erika Vlieghe dient in VacCovid op Spoor Oost een vaccin toe aan een jongere. © BELGA

Spoor Oost: bijna alle minderjarigen die slot boeken voor coronavaccin dagen ook op

AntwerpenDe helft van de jongeren van 16 of 17 jaar die in Vlaanderen voor een coronavaccin worden uitgenodigd, daagt niet op. Al hangt het er vanaf hoe je ernaar kijkt. In het vaccinatiecentrum op Spoor Oost zien ze dat slechts een klein aantal jongeren die zélf een slot boeken hun kat sturen. “Kijk geregeld op mijnburgerprofiel.be. Daar staat de code waarmee je een afspraak kunt boeken.”

  1. Nog 3.000 studenten wachten op hun studiebeurs van vorig academiejaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel”
    Antwerpen

    Nog 3.000 studenten wachten op hun studie­beurs van vorig academie­jaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel”

    Een week voor de start van het nieuwe academiejaar wachten nog 3.000 studenten op de toekenning van hun studiebeurs voor vorig academiejaar. “Voor veel studenten maakt dat geld het verschil of je wel of niet kan studeren. Als de uitbetaling van mijn beurs vertraging opliep had dat meteen een grote impact op mijn budget.”