Illustratiebeeld: Deze week vinden er weer zittingen plaats in de rechtbank ter behandeling van enkele illegale samenkomsten tijdens de lockdownperiode.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld: Deze week vinden er weer zittingen plaats in de rechtbank ter behandeling van enkele illegale samenkomsten tijdens de lockdownperiode. © Klaas De Scheirder

“Spijt meneer, dat is verstand dat te laat komt”: 45 overtreders lockdownfeestjes staan voor politierechter

AntwerpenPolitierechter Dominique Reyniers had dinsdagochtend weer haar handen vol. Zo’n 45 mensen moesten zich bij haar komen verantwoorden omdat ze zich schuldig hadden gemaakt aan illegale bijeenkomsten tijdens de lockdownperiode. Onder hen een groepje mannen dat volgens de verbalisanten een illegale shishabar uitbaatte. Reyniers’ mantra weergalmde zoals gebruikelijk minstens één keer door de zittingszaal. “Spijt, meneer, dat is verstand dat te laat komt.”

  1. Philippo Rozen compenseert CO2-uitstoot van printen met aanplant van 120 bomen dankzij printbedrijf Itec en partner Trees for All: “Win-win voor iedereen”
    PREMIUM

    Philippo Rozen compen­seert CO2-uit­stoot van printen met aanplant van 120 bomen dankzij printbe­drijf Itec en partner Trees for All: “Win-win voor iedereen”

    Phillippo Rozen uit Kalmthout gaat het printproces voor de webshop en de vier winkels verduurzamen. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met printbedrijf Itec uit Meer. De CO2-uitstoot van het ‘printerpark’ van Philippo wordt gecompenseerd door de aanplant van 120 bomen in het MVP-bos (Maatschappelijk Verantwoord Printen). “Het is een win-win want onze printers blijven optimaal werken en we dragen ons steentje bij aan het milieu en het klimaat”, zegt Henk Philippo.
    Ekeren