Het klimteam van de Brandweer Zone Antwerpen hield een oefening aan, het reuzenrad.
Volledig scherm
Het klimteam van de Brandweer Zone Antwerpen hield een oefening aan, het reuzenrad. © Brandweer Zone Antwerpen

Spectaculaire beelden: brandweer redt slachtoffers uit stilgevallen reuzenrad aan Scheldekaaien

AntwerpenHet klimteam van de Brandweer Zone Antwerpen hield zaterdag een spectaculaire oefening in en aan het reuzenrad op de Antwerpse Scheldekaaien. Vijf slachtoffers werden uit de hoogste cabines bevrijd na een stroompanne. “Een leerrijke oefening en het moet gezegd: knap van ons klimteam. Het was koud daarboven”, knipoogt woordvoerster Marie De Clercq, zelf één van de ‘slachtoffers’.

 1. Antwerpse Jeff (26) brengt plaat uit voor Axwell van Swedish House Mafia: “Als puber stond ik nog voor hem te springen op Tomorrowland”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/HEMIKSEM

  Antwerpse Jeff (26) brengt plaat uit voor Axwell van Swedish House Mafia: “Als puber stond ik nog voor hem te springen op Tomorrow­land”

  Op je zestien jaar staan springen op Swedish House Mafia aan het hoofdpodium van Tomorrowland en tien jaar later zelf muziek uitbrengen op het platenlabel van één van de drie Zweedse supersterdeejays. Een droom voor velen wordt werkelijkheid voor Jeff ‘Jay Bombay’ Monballiu (26) uit het Antwerpse Hemiksem. “Zelfs mijn beste maten vonden mijn allereerste producties barslecht.”
 1. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt

 2. Olifant wandelt op dooie gemak huis binnen
  Play

  Olifant wandelt op dooie gemak huis binnen