Zaterdag heerste een gezellige soldendrukte in de stad.
Volledig scherm
Zaterdag heerste een gezellige soldendrukte in de stad. © Klaas De Scheirder

Solden in laatste rechte lijn: omzet Antwerpse winkels gemiddeld 10 procent omhoog

AntwerpenEen week voor het einde van de koopjes tikt de verkoop in het Antwerpse winkelhart globaal zo’n 10 procent hoger af dan vorige zomer. Dat zegt regiodirecteur Groot-Antwerpen van het NSZ Nico Volckeryck na een rondvraag. “We zien ook dat onlineverkoop de kleinere handelaars aan nieuwe klanten helpt die óók naar de fysieke winkel komen.”

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. “Ik wil nog niet stoppen met spelen”: Fernand Huts bouwt een kunstig feestje in Estland
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Ik wil nog niet stoppen met spelen”: Fernand Huts bouwt een kunstig feestje in Estland

  “Hoezo, Walen werken niet? Het zijn slavendrijvers!” Fernand Huts (71) maakt zich vrolijk over Frédéric Deborsu. De RTBF-journalist draait op een perstrip van Katoen Natie in Tallinn een reportage voor zijn serie over ‘Ongelooflijke Vlamingen’. Huts geniet. In de Estse hoofdstad gooit hij hoge ogen met twee schitterende tentoonstellingen: ‘Van Memling tot Rubens’ en ‘Zot van Dimpna’. “Er is geen betere ambassadeur dan kunst.”
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.