Zaterdag heerste een gezellige soldendrukte in de stad.
Volledig scherm
Zaterdag heerste een gezellige soldendrukte in de stad. © Klaas De Scheirder

Solden in laatste rechte lijn: omzet Antwerpse winkels gemiddeld 10 procent omhoog

AntwerpenEen week voor het einde van de koopjes tikt de verkoop in het Antwerpse winkelhart globaal zo’n 10 procent hoger af dan vorige zomer. Dat zegt regiodirecteur Groot-Antwerpen van het NSZ Nico Volckeryck na een rondvraag. “We zien ook dat onlineverkoop de kleinere handelaars aan nieuwe klanten helpt die óók naar de fysieke winkel komen.”

  1. Is 20 euro nu te duur voor KMSKA? Waarom niet gratis voor 65-plussers? “Kortingstarieven voor wie het écht nodig heeft”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Is 20 euro nu te duur voor KMSKA? Waarom niet gratis voor 65-plus­sers? “Kortings­ta­rie­ven voor wie het écht nodig heeft”

    Wie dit (feest)weekend nog het vernieuwde KMSKA wil bezoeken, moet snel zijn. Zaterdag is zo goed als uitverkocht, zondag zijn er nog wel enkele tijdsslots beschikbaar. Intussen valt wat gebrom over de ticketprijs te horen. Die ligt op 20 euro, weliswaar met een resem kortingen. “Die lagere tarieven – soms gratis – zijn gericht op mensen die het écht nodig hebben, over alle leeftijden”, zegt woordvoerster Lore Jans.