Een vorig evenement van HOPE Benefiet.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vorig evenement van HOPE Benefiet. © Sven Couberghs

Snuisteren tussen antiek of heel weekend lang feesten? Ontdek onze weekendtips in en rond Antwerpen

REGIO ANTWERPENGeen zin om komend weekend binnen te blijven? En heb je nog geen plannen op zaterdag 11 en zondag 12 juni? Wij helpen je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Of je nu van een rustige natuurwandeling, een culturele familiedag of een stevig dansfeest houdt.

  1. 17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dan toch niet op straat te staan: “Hun appartement is niet brandveilig, maar er is een oplossing in de maak.”
    PREMIUM
    Deurne

    17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dan toch niet op straat te staan: “Hun apparte­ment is niet brandvei­lig, maar er is een oplossing in de maak.”

    Zeventien lassers die op de site van chemiebedrijf Borealis hebben gewerkt komen dit weekend dan toch niet op straat te staan. Dat bevestigt het kabinet van schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit). Al sinds maart zijn de arbeiders in België en hebben ze gewerkt tegen de helft van het loon dat hen oorspronkelijk beloofd werd. Nadat de stad besloot dat hun appartement niet brandveilig was, vreesden ze eventjes dakloosheid. “Omdat velen van ons bezit thuis verkocht hebben en nog niets van ons loon gezien hebben, kunnen we ook niet naar huis.”