Illustratie: De transmigranten werden in de volgestouwde laadruimtes van vrachtwagens gestopt. Soms wisten ze niet eens zeker of de bewuste vrachtwagens wel onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie: De transmigranten werden in de volgestouwde laadruimtes van vrachtwagens gestopt. Soms wisten ze niet eens zeker of de bewuste vrachtwagens wel onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk. © © Marc De Roeck

Smokkelaars die 91 transmigranten in vrachtwagens naar het VK stopten, riskeren tot 10 jaar cel: “Bij velen van hen ging het geld op aan drank, drugs of prostituees.”

Antwerpen8 verdachten, van Irakese, Syrische en Britse afkomst, stonden vandaag terecht omdat zij minstens 91 transmigranten via de laadruimtes van vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk zouden hebben gesmokkeld. Dat gebeurde soms met geweld en kostte de slachtoffers tot 10.000 euro of Britse Pond. Het OM was niet mals voor hen en vorderde celstraffen tot 10 jaar en boetes tot boven het miljoen. “Ze hebben willens en wetens de levens van de slachtoffers in gevaar gebracht.”

  1. Bart De Wever koele minnaar van uitgebreider Covid Safe Ticket: “Geeft vals gevoel van veiligheid”
    Antwerpen

    Bart De Wever koele minnaar van uitgebrei­der Covid Safe Ticket: “Geeft vals gevoel van veiligheid”

    Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt in zijn stad nog geen bijkomende maatregelen nu de vierde coronagolf is begonnen. Hij wacht op het federale en Vlaamse niveau. “Die golf was voorspeld. Het is vooral een stresstest voor de vaccinaties en die blijken te werken”, zegt hij aan VRT. De Wever is een koele minnaar van het Covid Safe Ticket. “Dat geeft een vals gevoel van veiligheid.”