Met artificiële intelligentie detecteert de lamp wanneer een persoon valt, contacteert familie of de hulpdiensten en kan de deur openen voor hen.
Volledig scherm
Met artificiële intelligentie detecteert de lamp wanneer een persoon valt, contacteert familie of de hulpdiensten en kan de deur openen voor hen. © Nobi

Slimme lamp verwittigt zelf hulpdiensten wanneer alleenstaande bejaarde lelijke val maakt

AntwerpenDe Antwerpse start-up Nobi heeft een lamp ontwikkeld die alleenstaande ouderen helpt bij een val. Met artificiële intelligentie detecteert het apparaat wanneer de persoon valt, contacteert familie of de hulpdiensten en kan de deur openen voor hen.

 1. Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020
  Antwerpen

  Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020

  In 2020 werd bijna een half miljoen kWh geladen aan Antwerpse publieke laadpalen. Dat is een absoluut record en een stijging van 17 procent tegenover het jaar voordien. Het record werd opgetekend ondanks het stilvallen van de mobiliteit door corona. Vooral tijdens de eerste lockdown in maart, april en mei laadden opvallend minder elektrische voertuigen op aan de Antwerpse laadpalen. Een terugval van 40 procent ten opzichte van diezelfde maanden in 2019.
 2. Voka-ondernemers willen andere vaccinatiestrategie: “Gaan we niet doen”, zeggen De Croo en Jambon
  PREMIUM
  Antwerpen

  Vo­ka-onderne­mers willen andere vaccinatie­stra­te­gie: “Gaan we niet doen”, zeggen De Croo en Jambon

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) willen géén andere volgorde in het vaccineren van de bevolking. “Eerst de zwakkeren in de samenleving beschermen, is menselijk de juiste keuze”, klonk het eensgezind op de virtuele VOKA-nieuwjaarsreceptie in Antwerpen. Een poll wees uit dat driekwart van de ondernemers wil dat de overheid de volgorde herbekijkt.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"