Eén plaats tussen elke bezoeker en telkens een volledige rij vrij voor en achter in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén plaats tussen elke bezoeker en telkens een volledige rij vrij voor en achter in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. © Klaas De Scheirder

Slechts paar schoonheidsfoutjes op eerste testevenement in Antwerpen: “Uit Nederlands onderzoek blijkt risico op besmetting aanvaardbaar”

ANTWERPENTerwijl er in Nederland al duizend studenten op elkaar worden gepropt met liters bier en gebrek aan mondmaskers, is men deze week ook in Vlaanderen met testevenementen begonnen. In Antwerpen betekent dat tweehonderd mensen uit de evenementen- en toeristische sector op een congres van Toerisme Vlaanderen. “We moeten nu blijven investeren in de sector om de boot niet te missen vanaf alles weer mogelijk is, de internationale concurrentie wordt bikkelhard.”

  1. Eerste testevent wordt eventje met 200 mensen in Elisabethzaal
    PREMIUM
    Antwerpen

    Eerste testevent wordt eventje met 200 mensen in Elisabeth­zaal

    200 mensen, in een geventileerde zaal, met afstand en mondmaskers, een sneltest vooraf en een gewone coronatest een week later: zo zal morgen in de Koningin Elisabethzaal het eerste testevent eruit zien. Het wordt een congres van Toerisme Vlaanderen, weliswaar met muzikale intermezzo’s van Ozark Henry. Cynisch genoeg: één van de sprekers is Maarten Schram, die de Nederlandse resultaten van eerdere testevents komt toelichten.