Charita, Selena en Fons Verbaenen staan voor de laatste keer samen te werken in slagerij Van Dun.
Volledig scherm
Charita, Selena en Fons Verbaenen staan voor de laatste keer samen te werken in slagerij Van Dun. © Annelin Marien

Slagerij Van Dun sluit na 43 jaar de deuren: “Sommige klanten gaan huilend buiten”

“Het einde van een tijdperk”, zo beschrijven de dochters van slager Fons Verbaenen (63) het. En dat is het ook: Slagerij Van Dun is al sinds 1976 te vinden in de Nationalestraat 101. Na 43 jaar gaat beenhouwer Fons op pensioen. Dochters Selena (32) en Charita (30) overwogen nog om de zaak over te nemen, maar gaan nu toch hun eigen weg.

3 reacties

 • PIETER ROGIERS

  1 jaar geleden
  Wat is Vlaanderen toch een toffe regio om te ondernemen!
 • Gert Wouters

  1 jaar geleden
  En ik vind dat dat soort slagerijen het opnieuw goed doen. Zo’n familiezaak stopte bij ons in het dorp op zeker moment ook. Mensen zeurden steen en been dat er geen beenhouwerij meer was. Twee jaar later kwam er terug één. Klanten staan week in week uit zaterdag tot buiten. Goede kwaliteit vlees EN parking vlak voor de deur...
 • Paul Hendriks

  1 jaar geleden
  Dat lijkt dus op een heel duidelijke boodschap aan het stadsbestuur van Antwerpen, het eindeloos buiten jagen van de hardwerkende middenstander zal ook hier voor leegstand gaan zorgen. De lage emissie-zone begint op een lage i.q. zone te lijken.
 1. De Wever over ingebrekestelling Let’s Go Urban: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”
  Antwerpen

  De Wever over ingebreke­stel­ling Let’s Go Urban: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”

  Het Antwerpse stadsbestuur stelt Let’s Go Urban, het jongerenproject van de Sihame El Kaouakibi, in gebreke. Dat is beslist op het schepencollege. Volgens een audit, die gisterenavond uitlekte en door de stad aan het parket zal worden overgemaakt, werd tot 350.000 euro subsidiegeld voor Let’s Go Urban verduisterd. Het rapport is echter niet alleen hard voor El Kaouakibi. Het stadsbestuur wordt een gebrek aan controle op de subsidiestromen verweten. In VTM Nieuws reageerde Bart De Wever op de kwestie.
 1. “Kennis geeft inzicht”: Burgerverenigingen Turnhoutsebaan willen onderzoek naar autoverkeer in hun buurt
  BORGERHOUT

  “Kennis geeft inzicht”: Burgervere­ni­gin­gen Turnhoutse­baan willen onderzoek naar autover­keer in hun buurt

  Het burgerplatform ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ en 21 verenigingen uit Borgerhout en 2060 hebben een brief gestuurd aan het district, de stad, het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer en mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld). Ze vragen om een onderzoek te voeren naar het autoverkeer op de gewestweg en de omliggende wijken, om de leefbaarheid te verhogen in de buurt.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Tot vier jaar cel voor Nederlandse uithaalploeg: “We wilden enkel naar de prostitutiebuurt voor een nachtje plezier”

  Tot vier jaar cel voor Nederland­se uithaal­ploeg: “We wilden enkel naar de prostitu­tie­buurt voor een nachtje plezier”

  Vier Nederlanders hebben donderdag celstraffen tot vier jaar en 8.000 euro boete gekregen. Ze werden vorig jaar in verdachte omstandigheden tegen gehouden in de haven van Antwerpen. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat ze een partij cocaïne uit een koelcontainer wilden halen. De beklaagden noemden dat onzin en beweerden dat ze een nachtje plezier wilden beleven in de prostitutiebuurt.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil