Binnen een paar jaar moeten de Scheldekaaien op deze plek, ter hoogte van Sint-Andries, een veel mooiere, aangename recreatieplek zijn met een speel- en skatezone. De stad wil ook extra groen aanplanten.
Volledig scherm
Binnen een paar jaar moeten de Scheldekaaien op deze plek, ter hoogte van Sint-Andries, een veel mooiere, aangename recreatieplek zijn met een speel- en skatezone. De stad wil ook extra groen aanplanten. © Photo News

Skaten en spelen tussen extra groen aan ‘natte zijde’ van nieuwe Scheldekaaien: “Dit is een experiment”

AntwerpenDe stad gaat op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Andrieswijk 4.000 vierkante meter méér groen aanplanten dan in het oorspronkelijke plan. “Dit is een experiment”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). “Voor het eerst voorzien we groen aan de overstromingszijde van de kaaien.”

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie