Een mijter is niet genoeg om je te beschermen tegen de regen.
Volledig scherm
Een mijter is niet genoeg om je te beschermen tegen de regen. © Tessa Kraan

Sinterklaas denkt dat stout kind zijn vader heeft opgegeten: “Hij heeft zijn páp opgegeten? Dan zijn er géén stoute kinderen dit jaar!”

ANTWERPENSinterklaas is naar eigen zeggen klaar om wekenlang over de daken te dwalen met Piet, zoals hij het zelf zo mooi verwoordt. Zaterdagmiddag arriveerde hij per stoomboot in Antwerpen en werd hij door duizenden kinderen onthaald. Wanneer de goedheilig man de kaai opwandelde verscheen er even een symbolische zonnestraal maar daarna volgde de ene plensbui de andere op. De kinderen weken daarentegen niet. Ze zijn dan ook stuk voor stuk braaf geweest dit jaar, dat staat zo in Sint zijn grote boek.

  1. “Van hel naar hemel”: horecabaas Kasper Stuart opent bar & bistro Monroe in pand van The Dirty Rabbit
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Van hel naar hemel”: horecabaas Kasper Stuart opent bar & bistro Monroe in pand van The Dirty Rabbit

    Het legendarische danscafé The Dirty Rabbit is voorgoed verleden tijd. Op dezelfde plek, op de Gentplaats in Antwerpen – tussen oud en Nieuw Zuid –, opent volgende week een nieuwe Antwerpse klassieker: Bar & Bistro Monroe. Zaakvoerder Kasper Stuart is daarmee niet aan zijn proefstuk toe: het is al zijn 25e zaak op 25 jaar tijd. “Sommigen zeggen dat het ‘volwassen worden’ is, maar dat zal me nooit lukken”, lacht Stuart.