De Gouden Kruisweg in de Sint-Pauluskerk Antwerpen.
Volledig scherm
De Gouden Kruisweg in de Sint-Pauluskerk Antwerpen. © Provincie Antwerpen

Sint-Pauluskerk en Brouwershuis laureaten bij Erfgoedprijs 2020

ANTWERPENDe Antwerpse Kerkfabriek H.Paulus en Vrienden van het Brouwershuis vallen in de prijzen. Ze slepen allebei de trofee van laureaat in de wacht voor de Erfgoedprijs 2020, goed voor telkens vijfduizend euro prijzengeld.

 1. Night of the Proms komt met speciale editie voor zorgverleners en vrijwilligers: “Uit grote erkentelijkheid”
  Antwerpen

  Night of the Proms komt met speciale editie voor zorgverle­ners en vrijwilli­gers: “Uit grote erkente­lijk­heid”

  Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november vindt in het Antwerpse Sportpaleis een speciale editie van de Night of the Proms plaats. De editie is voorbehouden voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de coronapandemie. Het gaat om een initiatief van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse regering. De organisatoren laten de concerten financieren door sponsoring en crowdfunding. Mensen kunnen via die crowdfunding zorgverleners trakteren op een drankje of een ticket.
 1. “Ik heb 62 paar sneakers: dat is niet zo veel, toch?” Antwerpen, het paradijs voor sneakeraddicts: bij deze acht winkels vind je je hipste paar sneakers (+ interview met een sneakeraddict)
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Ik heb 62 paar sneakers: dat is niet zo veel, toch?” Antwerpen, het paradijs voor sneakerad­dicts: bij deze acht winkels vind je je hipste paar sneakers (+ interview met een sneakerad­dict)

  Is Antwerpen het paradijs voor sneakerliefhebbers? Als je over de Meir wandelt, zou je zeggen van wel. Om de zoveel meter kom je er een sneakerwinkel tegen, gekenmerkt door de lange rij wachtenden, dromend van een nieuw paar hippe schoenen. Voor wie zelf maar niet genoeg krijgt van de sneakergekte, lijsten wij de acht leukste sneakerwinkels op in Antwerpen. Maar eerst: een interview met een echte sneakeraddict. “Sommige sneakers maken je outfit echt áf.”