Sihame El Kaouakibi
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi © BELGA

Sihame El Kaouakibi’s marketingbureau WannaCatch failliet verklaard

AntwerpenWannaCatch, het marketingbureau dat door het gevallen Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi werd opgericht, is failliet. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Antwerpen beslist. WannaCatch kreeg in 2019 van de Antwerpse politie 40.000 euro voor een project om de kloof tussen politie en jongeren te verkleinen.

 1. 2021, het ‘annus horribilis’ van Sihame El Kaouakibi: “Ze wordt nageroepen op straat. Pijnlijk om te zien”
  PREMIUM
  Antwerpen

  2021, het ‘annus horribilis’ van Sihame El Kaouakibi: “Ze wordt nageroepen op straat. Pijnlijk om te zien”

  Hip, knap, intelligent én razend ambitieus. Sihame El Kaouakibi (35) had álles om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen te brengen. Maar 2021 werd het jaar waarin de liberale politica zelf, zacht uitgedrukt, aan het wankelen ging. Er was de haast continue stroom beschuldigingen van fraude waar ze zich eerst nog vurig tegen verdedigde. Maar daarna werd het oorverdovend stil. “Waar ze nu mee bezig is? De ontelbare zware klappen die ze — onterecht — kreeg, verwerken.”
 2. 5,2 miljoen euro subsidies én monsterkorting op huur clubhuis Let’s Go Urban: waarom stad Antwerpen zo verveeld zit met de zaak-El Kaouakibi
  PREMIUM

  5,2 miljoen euro subsidies én monsterkor­ting op huur clubhuis Let’s Go Urban: waarom stad Antwerpen zo verveeld zit met de zaak-El Kaouakibi

  Het Antwerpse stadsbestuur is de voorbije jaren bijzonder gul geweest voor Let’s Go Urban (LGU), het jongerenproject van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. Sinds 2014 streek LGU meer dan 5 miljoen euro aan toelages op. En opvallend ook: LGU kreeg van de stad, naast subsidies, ook een fikse korting – 300 euro (!) in plaats van 95.000 per jaar – op het gebruik van het Urban Center, het clubhuis van LGU in een voormalige feestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel. Hoewel de stad nog volop onderzoekt of er effectief subsidiefraude werd gepleegd, eiste het vrijdag de inbeslagname van het vermogen van El Kaouakibi. Een overzicht van de riante subsidies van de stad Antwerpen voor El Kaouakibi.
 3. Lot van Let’s Go Urban bezegeld na audit: “Verhaal met de stad eindigt volgende week”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Lot van Let’s Go Urban bezegeld na audit: “Verhaal met de stad eindigt volgende week”

  De stad Antwerpen zet de samenwerking met het geplaagde Let’s Go Urban “quasi zeker” stop. Dat zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in een reactie op de audit die aantoont dat er tot 350.000 euro aan belastinggeld voor het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi is verduisterd. De stad heeft Let’s Go Urban ondertussen in gebreke gesteld. “Wellicht gaan we volgende week naar een verbreking. Dan stopt het verhaal van de stad en Let’s Go Urban”, aldus De Wever.
 4. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.