Frank Boekhoff (Radio Minerva) en Johan Van Dyck (Antwerpse Brouw Compagnie) stellen de Radio Minerva Tripel voor.
Volledig scherm
Frank Boekhoff (Radio Minerva) en Johan Van Dyck (Antwerpse Brouw Compagnie) stellen de Radio Minerva Tripel voor. © Klaas De Scheirder

Seefbrouwerij stelt Radio Minerva Tripel voor: “Minerva moet bláájve”

ANTWERPENDe Antwerpse Brouw Compagnie - zeg gerust de Seefbrouwerij - bestaat tien jaar en grijpt die aangelegenheid aan om de bedreigde radiozender Minerva te steunen, dat al veertig kaarsjes mag uitblazen dit jaar. Donderdag werd de Radio Minerva Tripel voorgesteld, waarvan een deel van de opbrengst naar de radio gaat, die nog steeds niet weet of ze kan blijven voortbestaan.

 1. Cultuursector debatteert over hoe nog druk te kunnen zetten op politiek: “Grote huizen zoals KMSKA zouden hun mond eíndelijk open moeten trekken”
  ANTWERPEN

  Cultuursec­tor debatteert over hoe nog druk te kunnen zetten op politiek: “Grote huizen zoals KMSKA zouden hun mond eíndelijk open moeten trekken”

  Terwijl 250 mensen uit de culturele wereld en het sociale veld staan de betogen aan het stadhuis, worden de omstreden besparingen vlotjes goedgekeurd in datzelfde stadhuis. Iets verder in de stad wordt er door de cultuursector gedebatteerd hoeveel zin het dan wel heeft om actie te blijven voeren. “Richt de pijlen naast betogen op allianties smeden, óók met de grote cultuurhuizen die verdacht stil blijven.”
 2. Een playbackende Bart De Wever naast De Strangers, een montere Bob Cools en heel veel gelukkige koppels: dit was de inauguratie van het gerestaureerde stadhuis
  PREMIUM
  Antwerpen

  Een playbacken­de Bart De Wever naast De Strangers, een montere Bob Cools en heel veel gelukkige koppels: dit was de inaugura­tie van het gerestau­reer­de stadhuis

  Zaterdag 18 juni markeert een nieuw begin voor de koekenstad. Na vier jaar restauratiewerken vierden honderden Antwerpenaren de heropening van het stadhuis met een groot volksfeest. Het bier vloeide, ex-burgemeester Bob Cools sprak en huidig burgemeester Bart De Wever zong met De Strangers vanop het balkon: “Nu kunnen koppels met een goed huwelijk dat hier eindelijk opnieuw bezegelen met een Bolleke.”
 3. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
  Antwerpen

  Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

  De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”
 1. IN BEELD. Marokkaanse gemeenschap viert groot volksfeest in Antwerpen na winst op WK
  BORGERHOUT

  IN BEELD. Marokkaan­se gemeen­schap viert groot volksfeest in Antwerpen na winst op WK

  Roodgroene vlaggen, toeterende wagens, een massa van duizenden feestvierders en vooral veel sfeer. De Marokkaanse gemeenschap heeft een spontaan volksfeest ingezet op verschillende plekken in Antwerpen na de winst van Marokko tegen de Rode Duivels op het WK voetbal. Noemenswaardige incidenten - zoals in Brussel - blijven voorlopig uit. De sfeer is verre van grimmig ondanks massale politie-aanwezigheid.
 2. Antwerpse Marokkanen veroordelen voetbalrellen na winst op WK: “Als mens, én als allochtoon, schaam ik mij als ik zoiets zie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse Marokkanen veroorde­len voetbalrel­len na winst op WK: “Als mens, én als allochtoon, schaam ik mij als ik zoiets zie”

  Terwijl in Brussel de brokstukken van zondagavond worden opgeruimd, meten ook de Antwerpenaren de schade op. Niet zozeer in het straatbeeld, want er is weinig kapot gemaakt, maar vooral de schade in de hoofden en harten van de mensen. Op het Kiel lijkt de stemming eensgezind. Iedereen veroordeelt de rellen na de WK-wedstrijd België-Marokko. “Mijn 6-jarige dochtertje begon te huilen toen ze de beelden op tv zag. ‘Waarom doen ze dat, mama? Waarom maken ze auto’s kapot?’, riep ze.”