Sportschepen Peter Wouters (N-VA) stelde vorig jaar nog trots de nieuwe 'euromunt' ter ere van honderd jaar Olympische Spelen in Antwerpen voor. Alle afgelaste activiteiten rond dat bijzonder jubileum wil hij terug oppikken, te beginnen bij De Gouden Klas.
Volledig scherm
Sportschepen Peter Wouters (N-VA) stelde vorig jaar nog trots de nieuwe 'euromunt' ter ere van honderd jaar Olympische Spelen in Antwerpen voor. Alle afgelaste activiteiten rond dat bijzonder jubileum wil hij terug oppikken, te beginnen bij De Gouden Klas. © Klaas De Scheirder

Schoolkinderen in beweging gezet in het teken van honderd(eneen) jaar Olympische Spelen in Antwerpen

ANTWERPENDe activiteiten rond honderd jaar Olympische Spelen - die vorig jaar geannuleerd werden - gaan weer van start in Antwerpen. Als eerste initiatief wordt het scholenproject De Gouden Klas gelanceerd. Kleuters en lagere schoolkinderen worden in beweging gezet en leren spelenderwijs over de Spelen in 1920 in en rond de Koekenstad.

 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?