Schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA) overlegde met een aantal scholieren van het Sint Anna-college hoe ze de omgeving verkeersveiliger konden maken.
Volledig scherm
Schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA) overlegde met een aantal scholieren van het Sint Anna-college hoe ze de omgeving verkeersveiliger konden maken. © Dirk Vermeiren

Scholieren Sint Anna-college halen slag thuis: omgeving rond school vanaf september fietsvriendelijker

LinkeroeverVandaag zijn op de Halewijnlaan op Linkeroever de werken voor een veiliger verkeer ter hoogte van het Sint Anna-college gestart. Een overwinning voor de scholieren van het college, die in samenspraak met de stad hun suggesties voor een verkeersvriendelijkere schoolomgeving konden neerleggen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Eén van de laatste frietbarakken in ‘t stad gered: “Zeven jaar lang leefden we in onzekerheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eén van de laatste frietbarak­ken in ‘t stad gered: “Zeven jaar lang leefden we in onzeker­heid”

  Frituur Royerssluis - één van de laatste échte frietbarakken in Antwerpen - verdwijnt dan toch niet. De zaak, die sinds de jaren 60 naast de gelijknamige sluis aan het Noordkasteel is gelegen, krijgt een nieuwe stek, iets verderop aan het Oosterweelkerkje. Zeven jaar lang leefden uitbaters Martine en Marc in onzekerheid. Nu slaken ze een zucht van opluchting.
 1. Getest en goedgekeurd: Bart De Wever neemt als allereerste een plons in Sportoase Groot Schijn in Deurne
  Deurne

  Getest en goedge­keurd: Bart De Wever neemt als allereer­ste een plons in Sportoase Groot Schijn in Deurne

  Het gloednieuwe zwem- en sportcomplex Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne heeft woensdag de deuren geopend. Voor even dan toch. Want Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) mocht er in primeur al een keertje gaan plonsen. Het grote publiek moet nog wat geduld oefenen, tot het weekend van 2 en 3 oktober. Sportoase maakte woensdag ineens ook de tarieven bekend. En wat blijkt: wie buiten de stad woont betaalt (een stuk) meer.