De schoten werden gelost op een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg op het Kiel in Antwerpen
Volledig scherm
De schoten werden gelost op een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg op het Kiel in Antwerpen © Marc De Roeck

Schietincidenten Antwerpen: onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord, link met achtervolging tot in Rotterdam wordt onderzocht

AntwerpenHet parket in Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor de twee schietincidenten van vrijdagnacht in Deurne en Antwerpen voor poging tot moord en inbreuken op de wapenwetgeving. Er wordt ook onderzocht of een achtervolging van een wagen met Nederlandse nummerplaat die uiteindelijk eindigde in Rotterdam iets met de feiten te maken heeft. Die wagen kon in Borsbeek ontkomen aan een wegversperring. Er werd geschoten op het voertuig door de politie. 

 1. ASSISEN. Miquel Bouterse riskeert 30 jaar cel voor de roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Ik hoop dat jullie rekening houden met alle mooie dingen die over mij gezegd zijn.”
  PREMIUM
  Antwerpen/Grobbendonk

  ASSISEN. Miquel Bouterse riskeert 30 jaar cel voor de roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Ik hoop dat jullie rekening houden met alle mooie dingen die over mij gezegd zijn.”

  30 jaar cel. Dat is wat Miquel Bouterse (38), de moordenaar van de Letse Ronalds Brakmanis (47) riskeert nadat de jury hem gisteren schuldig bevond aan roofmoord. De jury beraadslaagt nu over zijn straf. Volgens procureur Sobrie zijn er maar weinig verzachtende elementen die Bouterse strafvermindering zouden kunnen geven, maar zijn advocaat denkt daar anders over. “Er zat twee jaar tijd tussen het afsluiten van het onderzoek en de doorverwijzing tot assisen. Dat is veel te lang.”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.