Eimert (48) viel dood neer op het De Coninckplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Eimert (48) viel dood neer op het De Coninckplein. © Patrick Lefelon

“Schiet dan, schiet dan!” En even later zien omwonenden hoe man (46) uit zijn auto strompelt en neerzijgt

AntwerpenDe man die maandagavond overleed op het De Coninckplein is de 46-jarige Eimert Wijnerman uit Lier. Geen onbekende voor het gerecht en dat geldt ook voor de 34-jarige Kurt V., die maandagavond kort na Eimerts dood werd gearresteerd voor een schietpartij in de Bredastraat. Hoe en of de twee incidenten met elkaar verband houden, wordt nog volop onderzocht, maar bewoners van de straat op de Antwerpse Dam werpen alvast hun licht op de kwestie. “Wat doen die biljetten van 50 euro op onze binnenplaats?”

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. “Levens van de nabestaanden zijn totaal verwoest”: TotalEnergies en onderaannemingen na negen jaar voor de rechter voor explosie die reparateurs het leven kostte
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Levens van de nabestaan­den zijn totaal verwoest”: TotalEner­gies en onderaanne­min­gen na negen jaar voor de rechter voor explosie die repara­teurs het leven kostte

  Negen jaar heeft het geduurd, maar vrijdag was het zover. Het proces tegen TotalEnergies en vier onderaannemingen is van start gegaan. Ze staan terecht voor de dood van William (29) en German (30), de twee reparateurs die in 2013 omkwamen bij een enorme explosie op de site van Total in de Antwerpse haven. Het proces is opgesplitst in twee zittingsdagen. Vrijdag kwamen de nabestaanden aan de beurt om hun verhaal te doen.