Schetsontwerp Spoorpark.
Volledig scherm
Schetsontwerp Spoorpark. © Team Spoorpark: STRAMIEN cv i.s.m. ZUS en RE-ST bvba

Schetsontwerp Spoorpark goedgekeurd: twee buurten worden op een groene manier met elkaar verbonden

AntwerpenHet college heeft het schetsontwerp van het Spoorpark goedgekeurd. De publieke ruimte zal worden opgedeeld in 5 zones met aandacht voor groen, de geschiedenis van de site, voetgangers en fietsers en zichten op de stad. Ook het stedenbouwkundige kader voor de vastgoedontwikkeling aan de randen is goedgekeurd. Een definitief ontwerp wordt tegen begin 2022 verwacht.

 1. “Een kinderfietske, drie punten”: burgerbeweging steekt draak met Bart De Wever en Koen Kennis in cynisch filmpje
  ANTWERPEN

  “Een kinder­fiets­ke, drie punten”: burgerbewe­ging steekt draak met Bart De Wever en Koen Kennis in cynisch filmpje

  “Een kinderfietske, drie punten, een skaterke, vijf punten, een rollator met een oud madammeke, vier punten.” De burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ plaatste een ludiek maar cynisch filmpje online van burgemeester Bart De Wever (N-VA) en mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) die autootje spelen op een speelmat. “Pijnlijk vast te stellen dat bevoorrechte positie van autoverkeer nooit in vraag wordt gesteld.”
 2. Oosterweelwerken op Antwerpse rechteroever beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oosterweel­wer­ken op Antwerpse rechteroe­ver beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”

  Onder het viaduct van Merksem zijn donderdagochtend de handtekeningen gezet onder het laatste grote aannemerscontract - ter waarde van 2,3 miljard (!) euro - voor de werken aan de Oosterweelverbinding. Het gaat om het deelproject waarbij het 50 jaar oude viaduct aan het Sportpaleis wordt afgebroken om plaats te maken voor een verdiepte Antwerpse ring en de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal. De werkzaamheden beginnen over een maand en duren tot ten vroegste 2030. En ja, er wordt (grote) hinder verwacht. “Je kan geen omelet maken zonder een ei te breken.”