Schepen Els Van Doesburg.
Volledig scherm
Schepen Els Van Doesburg. © Jan De Meuleneir / Photo News

Schepen Van Doesburg hard voor minister Verlinden na uitspraak over Antwerpse vaccinatiegraad: "Vrijwilligers verdienen beter dan goedkope sneer”

AntwerpenHet zat er al eerder bovenarms op tussen minister Annelies Verlinden (CD&V) en burgemeester Bart De Wever (N-VA), met name over de beveiliging in de joodse wijk en de achterpoortjes in het ministeriële besluit over dansen in nachtclubs. Maar ook Antwerps schepen Els Van Doesburg (N-VA) is hard voor de minister in een Facebookpost vanmorgen. Minister Verlinden liet vallen dat Antwerpen qua vaccinatiegraad lager scoort dan de rest van Vlaanderen, en dat is bij Van Doesburg in het verkeerde keelgat geschoten. “Zo’n uitspraak aanvaard ik niet”, fulmineert ze. 

 1. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal, toch nemen leerlingen het voor hem op
  Play
  Antwerpen

  Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal, toch nemen leerlingen het voor hem op

  Op sociale media gaat een filmpje rond van een leerkracht die een leerling hardhandig aanpakt. Het incident gebeurde gisteren in het Pius X instituut in Antwerpen. Volgens de directeur worden gesprekken gehouden met de betrokkenen en wordt er nagedacht over verdere stappen. Verschillende leerlingen betuigen intussen steun voor de betrokken leerkracht: “Hij is altijd een vertrouwenspersoon geweest.”
 2. De Cliniclowns gaan digitaal: app bereikt zieke kinderen ook thuis
  Wilrijk

  De Clini­clowns gaan digitaal: app bereikt zieke kinderen ook thuis

  Met ‘zoommeetings’ zijn we allemaal wel bekend ondertussen, maar dat kan nu ook met ... Cliniclowns. Vandaag lanceren de Cliniclowns de Clinicam-app, waarmee zieke kinderen nu ook kunnen videobellen met een duo clowns, live vanuit een échte Cliniclowns controlekamer. “De app dient om de drempel te verlagen zodat we zoveel mogelijk zieke kinderen kunnen bereiken, zowel in het ziekenhuis als thuis”, vertelt Valérie Van Gastel, dagelijks bestuurder van de Cliniclowns.
 3. Antwerpse wetenschappers onderzoeken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B
  Antwerpen

  Antwerpse wetenschap­pers onderzoe­ken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B

  Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben aangetoond dat mensen na een nieuwe hepatitis B-vaccinatie beter en sneller immuniteit opbouwen als ze al bepaalde vooraf bestaande witte bloedcellen bezitten. De rol van deze zogenaamde T-cellen, wellicht specifiek voor elk vaccin, kon met nieuwe technieken van artificiële intelligentie in kaart gebracht worden. De resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift eLife.
 4. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.